Αμερικανοί επιστήμονες από το Εργαστήριο Μέσων του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, με επικεφαλής τον Ρόι Σίλκροτ, κατασκεύασαν μία μικρή συσκευή, η οποία φοριέται στο δείκτη του χεριού και, όταν κανείς την ακουμπάει σε ένα βιβλίο, διαβάζει φωναχτά.Η συσκευή αυτή που ονομάζεται FingerReader, σχεδιάστηκε ειδικά για τυφλούς. Mπορεί να εκτυπώσει σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, είναι εφοδιασμένη με μία μικροσκοπική κάμερα που «βλέπει» το κείμενο και μετά διαβάζει τις λέξεις φωναχτά με συνθετική φωνή και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία άλλη που να παρέχει τόσο ολοκληρωμένα αυτή τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο.

Η εύκολη στη χρήση της συσκευή αυτή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάγνωση διαφόρων κειμένων, όπως βιβλίων, εφημερίδων, περιοδικών, καταλόγων εστιατορίων, εγγράφων, χαρτών, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Αρκεί κανείς να δείξει με το δάχτυλό του αυτό που θέλει να διαβάσει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις