Ειδική Εκπαίδευση: Ενημέρωση σχετικά με την προσμέτρηση των μεταπτυχιακών τίτλων, στη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών ΕΣΠΑ


Σχετικά με  την προσμέτρηση των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ή διδακτορικών τίτλων στη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) που εργάζονται μέσω Προγραμμάτων ΕΣΠΑ, επειδή η κατοχή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου σπουδών για τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) δεν αποτελεί κριτήριο πρόσληψης και αυτά προσλαμβάνονται με το βασικό πτυχίο σπουδών, γι αυτό το λόγο και δεν είναι δυνατή η προσμέτρηση των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ή διδακτορικών τίτλων στη μισθολογική εξέλιξη τους. Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στην περίπτωση των αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής που εργάζονται μέσω Προγραμμάτων ΕΣΠΑ , εφόσον γι’ αυτούς η κατοχή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου σπουδών αποτελεί ένα από τα 5 κριτήρια πρόσληψής τους.

Αυτή είναι η θέση της Διαχειριστικής Αρχής ΕΣΠΑ του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ και αποτελεί ερμηνεία της  ακόλουθης εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας (βλέπε εδώ).

Ακολουθεί το έγγραφο του αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, κ. Κουράκη, σχετικά με την προσμέτρηση των μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων σπουδών, στη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών ΕΣΠΑ.

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις