Απροσδόκητη η Συνεισφορά του ΚΚΕ στο Ξεκαθάρισμα του Δημοψηφίσματος


Όσοι δεν θέλουμε την Ευρώπη, μπορούμε να επιλέξουμε το "άκυρο" ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Όλοι οι άλλοι ας διαβάσουμε τους προτεινόμενους όρους που μας δόθηκαν, κι αν θεωρούμε ότι μπορούμε να τους σηκώσουμε ας επιλέξουμε το ΝΑΙ, εάν θεωρούμε ότι δεν μπορούμε, ας επιλέξουμε το ΟΧΙ. Το πιο σημαντικό όμως είναι να διαβάσουμε τους όρους που μας προτάθηκαν.Παρακολουθώντας τα περί "Μένουμε Ευρώπη", ως αντιπολιτευτική στάση έναντι του δημοψηφίσματος, με ξεκάθαρο θεωρώ το ερώτημα (ανεξάρτητα εάν ορισμένοι λάτρεις του σκακιού θέλουν να σκεφτούμε με τρεις κινήσεις μπροστά), αναρωτιόμουν τι μπορεί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να πάμε στις εκλογές. Πώς δηλαδή θα μπορούσαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι θέλουμε να συνεχίσουμε μέσα στην Ευρώπη, αλλά παράλληλα να τοποθετηθούμε κι επί της διαπραγμάτευσης, δηλαδή εάν εγκρίνουμε ή όχι τα προταθέντα μέτρα.  
Το ξεκαθάρισμα θεωρώ ότι το έχει κάνει η έκκληση του Κομουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας να ψηφίσουμε όχι απλώς ΟΧΙ, αλλά και με αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεπώς, αυτή η έκκληση απλοποιεί το δημοψήφισμα, καθώς ξεκαθαρίζει το δίλημμα όσων προφασίζονται ότι θέλουν να ταχθούν υπέρ της Ευρώπης, διότι αρκεί να μην επιλέξουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και να μην ρίξουν άκυρο, διότι αυτό θα ερμηνευτεί, όπως αυτό αναφέρει το ΚΚΕ, ως έξοδος από την ΕΕ. Όλοι οι άλλοι, είτε ψηφίσουμε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ επιλέγουμε συνειδητά να μείνουμε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Συνεπώς, μας δίνεται η ευκαιρία όσοι δεν θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη όπως έγινε, να επιλέξουμε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.  
Όλοι οι άλλοι είναι ανούσιο να συζητάμε για την Ευρώπη, αφού όλοι οι άλλοι είμαστε υπέρ της ΕΕ και του Ευρώ (ακόμη κι όσοι δεν το έχουμε θεοποιήσει το Ευρώ). 

Συνεπώς, όσοι δεν επιλέξουμε το "άκυρο" του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ, μπορούμε να αποφασίσουμε εάν μπορούμε να δεχθούμε τους όρους που μας τέθηκαν, ψηφίζοντας ΝΑΙ, ώστε να προχωρήσει η κυβέρνηση στην αποδοχή αυτών των όρων, 
ή εάν με βάση τις δικές μας αξιολογήσεις ο καθένας κι η καθεμιά μας, δεν μπορούμε να σηκώσουμε αυτό το βάρος να ψηφίσουμε ΟΧΙ, ώστε η κυβέρνηση να συνεχίσει αυτή τη διαπραγμάτευση σε χρονικό βάθος επιδιώκοντας την λύση μέσα στην ΕΕ πάντοτε, αλλά με όρους συμφέροντες και παράλληλα ως κυβέρνηση να βρίσκει λύσεις που να επιβιώσουμε ως κράτος ακόμη και χωρίς την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ή όπως αλλιώς θα συμβαίνει, με τις δικές μας δυνατότητες, διότι ακόμη κι αν κάποιοι αισθάνονται ότι είμαστε ανίκανοι για τα πάντα οφείλουμε ως χώρα να αγωνιστούμε και να επιβιώσουμε. Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας της χώρας μας και του καθενός μας ξεχωριστά. 

Σημαντικό όμως είναι ότι δεν θέλουν κάποιοι να διαβάσουμε και δεν συζητιούνται ακριβώς οι όροι που θα υπερψηφίσουμε ή θα καταψηφίσουμε. Αυτό μήπως δεν είναι υποκρισία; Γιατί δεν συζητάμε αυτά και μας καλούν για συζητήσεις περί Ευρώπης, Ευρωπαϊκής Ένωσης κι ευρό;


Πηγή: http://imanomen.blogspot.gr/2015/07/blog-post.html

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις