Ανάκληση της απόφασης για τη συνάφεια μεταπτυχιακών με Ειδική Αγωγή-Νέα συγκρότηση Επιστημονικής Επιτροπής εξέτασης συνάφειας

Εκδόθηκε τελικά το παρακάτω ΦΕΚ με το οποίο μεταξύ άλλων ανακαλείται η υπουργική απόφαση υπ’ αριθμ. 8860/17−8−2015 (ΦΕΚ 1730 τ.Β΄/18−8−2015) με θέμα: «Ορισμός κριτηρίων για τη χορήγηση συνάφειας των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων με την την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ)». Επίσης στο ίδιο ΦΕΚ καταργείται η υπ’ αριθμ. 8844/14−8−2015 (ΦΕΚ 1720 τ.Β΄/17−8−2015) υπουργική απόφαση με θέμα: «Συγκρότηση Επιστημονικής Επιτροπής για εξέταση συνάφειας των διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ)» (ΑΔΑ: 7Φ2ΤΟΞΛΔ−ΦΙΟ) και συγκροτείται νέα Επιστημονική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Επιτροπή θα εξεταστούν περίπου 130-150 νέα μεταπτυχιακά τα οποία κατατίθενται για πρώτη φορά. Όσα μεταπτυχιακά είχαν κριθεί συναφή κατά το παρελθόν, δε θα περάσουν από τον έλεγχο αυτής της Επιτροπής. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν τα κριτήρια συνάφειας θα είναι πιο ελαστικά συγκριτικά με αυτά που είχαν δημοσιευτεί.


Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις