Και όμως! υπάρχει ελληνική ομάδα που σώζει εγκλωβισμένα ζώα!    XolargosGatakiDiasosi (7)Χολαργός: Έσωσαν το γατάκι που είχε εγκλωβιστεί σε αγωγό σε βάθος 3 μέτρων κάτω από τον δρόμοΌλοι μας έχουμε δει βίντεο από ομάδες απεγκλωβισμού ζώων, συγκεκριμένα τη δράση της Hope for Paws, στις ΗΠΑ. Ξέρατε όμως ότι και εδώ, στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Αθήνα, υπάρχουν άνθρωποι, εθελοντές, που σώζουν καθημερινά ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο;

XolargosGatakiDiasosi (2)Oι εθελοντές της Ε.Μ.Α.Ζ (Ειδική Μονάδα Απεγκλωβισμού Ζώων), χωρίς καμία οικονομική βοήθεια, εκτός από τη θέλησή τους και την αγάπη για τα ζώα, παράγουν ένα σπουδαίο έργο. Οποιοσδήποτε βρει κάποιο εγκλωβισμένο ζώο, μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα και εκείνοι θα σπεύσουν να το βοηθήσουν!

Πρόσφατα, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015, ένα γατάκι που είχε εγκλωβιστεί σε αγωγό υδάτων σε βάθος τριών μέτρων κάτω από το οδόστρωμα στο Χολαργό, κατάφεραν να το σώσουν τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Ειδική Μονάδα Απεγκλωβισμού Ζώων» (Ε.Μ.Α.Ζ) σε συνεργασία με τους δασοπυροσβέστες – μέλη του κλιμακίου της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Δήμου Χολαργού – Παπάγου.

O εθελοντής δασοπυροσβέστης μπήκε στον αγωγό και έβγαλε ζωντανό με μια απόχη το γατάκι από βάθος τριών μέτρων.
Το γατάκι ήταν εγκλωβισμένο στον αγωγό για τουλάχιστον δύο μέρες και μια κάτοικος της περιοχής άκουγε το κλάμα του από το φρεάτιο του δρόμου αλλά δεν είχε οπτική επαφή μαζί του.

XolargosGatakiDiasosi (1)
Το σκίτσο δείχνει σε ποιο σημείο είχε πέσει το γατάκι.
Η γυναίκα επικοινώνησε με τους εθελοντές της Ε.Μ.Α.Ζ. οι οποίοι έσπευσαν επί τόπου και κατάφεραν να το βγάλουν από εκεί μετά από πέντε ώρες προσπαθειών.

Ο Δρόσος Παπαδόπουλος, εθελοντής δασοπυροσβέστης, μπήκε στον πολύ στενό αγωγό, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr ο Νίκος Παπαδόπουλος, και κατάφερε να πιάσει το ζώο με απόχη, αφού κάθε άλλη πατέντα είχε αποτύχει εξαιτίας του σημείου όπου αυτό στεκόταν ανίκανο να αναρριχηθεί στα τσιμεντένια τοιχώματα.

XolargosGatakiDiasosi (3)Τα μέλη της Ε.Μ.Α.Ζ. ευχαριστούν όλους εκείνους που παραβρέθηκαν στο σημείο και ενδιαφέρθηκαν για το γατάκι αλλά ειδικότερα ευχαριστούν τα μέλη της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Δήμου Χολαργού – Παπάγου που χωρίς δεύτερη σκέψη προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ώστε να απεγκλωβιστεί αυτό το πλασματάκι.

Το ζώο ήταν εξαιρετικά εξαντλημένο και δεν μπορούσε να βγει από εκεί μόνο του.

XolargosGatakiDiasosi (4)Στο γατάκι, που μόλις βγήκε στην επιφάνεια του εδάφους μπήκε σε κλουβί, προσφέρθηκε νερό τροφή είναι καλά στην υγεία του τώρα φιλοξενείται από την γυναίκα που άκουγε επί τόσες μέρες το κλάμα του.


Τον διασώστη, που κατάφερε το ακατόρθωτο αφού έδεσε το δίχτυ της απόχης σ’ ένα σχοινί για να το βγάλουν αμέσως στην επιφάνεια, τράβηξαν σταδιακά έξω οι υπόλοιποι άνδρες και γυναίκες που συμμετείχαν στη διάσωση.

Τι είναι η «Ειδική Μονάδα Απεγκλωβισμού Ζώων»

Η εθελοντική ομάδα «Ειδική Μονάδα Απεγκλωβισμού Ζώων» δεν είναι σωματείο, δεν είναι σύλλογος και όμως το έργο που προσφέρουν οι: Χρήστος Μιχαλόπουλος,  Νίκος Αδαμόπουλος,  Γιώργος Σαρτζετάκης,  Νίκος Πάλλης και Άγγελος Κοντοθάνος είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς σώζουν ζώα που είναι σε κίνδυνο, για τα οποία οι αρμόδιες αρχές Πυροσβεστική Υπηρεσία ή Δήμοι συχνά αδιαφορούν.

Για περισσότερα σχετικά με το έργο τους, μπορείτε να μπείτε στη σελίδα τους στο Facebook.

Μπορείτε να βοηθήσετε στο έργο τους, είτε με κάποια χρηματική βοήθεια ή κοινοποιώντας και διαδίδοντας το μήνυμα της ομάδας!

Αν θέλετε να συνεισφέρετε για να καλύφθει μέρος των εξόδων που πληρώνουν από την τσέπη τους (κόστος βενζίνης, ειδικός εξοπλισμός) καλέστε στο τηλέφωνο: 6948782120 ή στείλτε μήνυμα στο email: adamopoulos81@hotmail.com ή:
  • Τράπεζα : Alpha Bank Greece
  • Αριθμός Λογαριασμού : 960 . 00 . 2310 . 020175
  • IBAN Λογαριασμού : GR51 0140 9600 9600 0231 0020 175
  • Δικαιούχος Λογαριασμού : Χρήστος Κ. Μιχαλόπουλος


Πηγή: http://www.zoosos.gr


Δείτε το βίντεο με τον απεγκλωβισμό του ζώου μετά από 5 ώρες προσπαθειών.
Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις