Σε 5 χρόνια (;) η ολοκλήρωση των εργασιών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας!




5 χρόνια ενδέχεται να χρειαστούν για την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών επισκευής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας!

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε στους εμπλεκόμενους φορείς ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΥΠ Α.Ε. (Κτιριακές υποδομές) Ηρακλής Δρούλιας, θα απαιτηθούν περίπου δύο χρόνια για την προκήρυξη-ανάθεση-ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών (ενίσχυσης, αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική), ένας χρόνος για την προκήρυξη και την ανάθεση του έργου κατασκευής και περίπου δύο χρόνια για την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Γενικά οι μελέτες επισκευής είναι πιο περίπλοκες από τις μελέτες ενός νέου έργου και το γεγονός ότι το κτίριο του 1ου δημοτικού σχολείου είναι διατηρητέο μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερους χρόνους. Πάντως, ο κ. Δρούλιας εκτίμησε ότι η πενταετία είναι ένας ρεαλιστικός χρόνος αποπεράτωσης όλου του έργου.

Γ.Θωμάκος: “Δεν μας ικανοποιεί το χρονοδιάγραμμα”

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, εξέφρασε την έκπληξή του για τον χρόνο που θα απαιτηθεί για την επισκευή του κτιρίου. Μάλιστα, ο κ. Θωμάκος ανέφερε πως “δεν μας ικανοποιεί το χρονοδιάγραμμα και θα πιέσουμε με κάθε τρόπο ώστε το κτιριακό πρόβλημα του 1ου δημοτικού σχολείου Ν. Ερυθραίας να μπει σε προτεραιότητα”.

Για τις οριστικές αποφάσεις στο ζήτημα, ο κ. Θωμάκος παρέπεμψε στο εγγύς μέλλον και αφού πρώτα συσταθεί η Επιτροπή για την καταλληλότητα και την επιλογή χώρων για ανέγερση διδακτηρίων και στέγαση Σχολικών Μονάδων του Δήμου, με τη συμμετοχή και εκπροσώπου της ΚΤΥΠ.

Υπενθυμίζεται πως η λειτουργία του σχολείου γίνεται σε κοντέινερ σε τρία διαφορετικά μέρη, όπως αποφάσισε ο δήμος Κηφισιάς, ως προσωρινή λύση στο πρόβλημα στέγασης του 1ου δημοτικού σχολείου Νέας Ερυθραίας.


Γονείς: “Μη μείνουμε 5 χρόνια στα κοντέινερ”

Το “παρών” στο δημοτικό συμβούλιο έδωσαν εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Νέας Ερυθραίας. Οι γονείς παρουσίασαν στο δημοτικό συμβούλιο τα τεχνικά προβλήματα τα οποία έχουν ανακύψει κατά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του σχολείου.

Σε ότι αφορά την επισκευή του κτιρίου, οι γονείς τόνισαν την ανάγκη να “τρέξουν” οι απαραίτητες διαδικασίες όσο το δυνατόν συντομότερα. “Να μη μείνουν 5 χρόνια στα κοντέινερ να κάνουν τα παιδιά μας μαθήματα” ανέφεραν με τους εκπροσώπους του δημοτικού συμβουλίου να προσπαθούν να τους καθησυχάσουν.

             Posted on November 12, 2015 in ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ


Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την απόφαση του δημάρχου Κηφισιάς Γ. Θωμάκου:



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 1486 ΑΔΑ : Ψ21ΑΩΕΜ-2ΔΦ
ΚΗΦΙΣΙΑ 7/11/2015
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ: 48872
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Έχοντας υπόψη

1.Τις διατάξεις του άρθρου 94 του Ν 3852/2010 ΦΕΚ 87/07-6/2010 «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης –Πρόγραμμα Καλλικράτης»

2.Την υπ’ αρ. 1482/2015 απόφαση Δημάρχου περί αναστολής λειτουργίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ερυθραίας

3.Την υπ’αρ.πρωτ 155/6-11-2015 απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ερυθραίας

4.Την υπ’αρ 480/6-11-2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισίας.


ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Την επαναλειτουργία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ερυθραίας από την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 ως εξής:

1.Έξι (6) Τμήματα στις ήδη εγκαταστημένες λυόμενες μονάδες ελαφράς προκατασκευής στον προαύλιο χώρο του σχολείου,

2.Ενα (1) τμήμα στην Αίθουσα εκδηλώσεων του ΝΠΔΔ «Κέντρο ‘Έρευνας και Μελέτης Μικρασιατικής Χερσονήσους Ερυθραίας» (ΚΕΜΜΕ),στη «Βίλα Κώστα» επι της οδού Λουκή Ακρίτα αριθμός 4 Ν. Ερυθραία.,

3.Πέντε (5) τμήματα σε ισάριθμες Αίθουσες του ΙΕΚ Κηφισιάς στο κτίριο του πρώην Γ’ Λυκείου Κηφισιάς, επι της οδού Κορίνθου και Πατρών στην
Ν. Κηφισιά .

Αμέσως μετά την μεταφορά και τοποθέτηση προσθέτων λυομένων αιθουσών,
θα εκδοθεί επόμενη απόφαση για την συνέχιση της λειτουργίας του Σχολείου.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ Θ. ΘΩΜΑΚΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις