Διατήρηση των εξετάσεων στη νεοελληνική γλώσσα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Βρετανίας



Σε συμφωνία για τη διατήρηση των εξετάσεων στη νεοελληνική γλώσσα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Βρετανίας κατέληξε το Υπουργείο Παιδείας της χώρας με τους αρμόδιους εξεταστικούς φορείς.

Τα νέα ελληνικά ήταν μεταξύ των υπό απειλή ξένων γλωσσών, καθώς τα βρετανικά εξεταστικά συμβούλια είχαν προειδοποιήσει ότι λόγω αλλαγών στο εξεταστικό σύστημα δεν θα είχαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να διοργανώνουν εξετάσεις σε μια σειρά ξένων γλωσσών σε επίπεδο A-level και GCSE.

Οι εκπαιδευτικοί φορείς της παροικίας και φίλοι βουλευτές της Κύπρου όπως ο Ντέιβιντ Μπάροους και η Τερέζα Βίλιερς είχαν επιδοθεί επί έναν χρόνο σε οργανωμένη εκστρατεία πίεσης προς το αρμόδιο υπουργείο για τη διασφάλιση της συνέχισης των ελληνικών εξετάσεων.

Ο κ. Μπάροους, ο οποίος είχε υποβάλει και σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας Νίκι Μόργκαν πέρυσι το καλοκαίρι, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία.

«Είμαι χαρούμενος που η υπόσχεση των Συντηρητικών πριν από τις εκλογές του Μαΐου και έπειτα ξανά τον Ιούλιο για διασφάλιση του μέλλοντος των εξετάσεων στα ελληνικά τηρήθηκε. Η παράταση ενός έτους για τις εξετάσεις έως το Μάιο του 2019 και μετέπειτα, για τα υπάρχοντα μαθήματα, θα επιτρέψουν την εξέταση των πρακτικών λεπτομερειών των νέων εξετάσεων GCSE και A-level με τον εξεταστικό φορέα OCR», είπε ο βουλευτής των Συντηρητικών στην περιφέρεια με την πολυπληθέστερη κυπριακή ομογένεια Enfield-Southgate του βορείου Λονδίνου.

Ο κ. Μπάροους σημείωσε εξάλλου τη στήριξη που έλαβε η προσπάθεια διατήρησης των ελληνικών εξετάσεων από τον υποψήφιο των Συντηρητικών για τη δημαρχία του Λονδίνου Ζακ Γκόλντσμιθ: «Όπως και ο Μπόρις (Τζόνσον), ο Ζακ Γκόλντσμιθ αναγνωρίζει πόσο σημαντικό είναι για το οικονομικό και πολιτιστικό μέλλον του Λονδίνου οι γλώσσες των κοινοτήτων που το απαρτίζουν να έχουν εξασφαλισμένες υψηλής ποιότητας εξετάσεις».

Ο ίδιος ο κ. Γκόλντσμιθ εξέφρασε επίσης τη χαρά του για τις διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο Παιδείας. «Οι γλώσσες των κοινοτήτων του Λονδίνου, όπως τα ελληνικά, είναι μία σημαντική γέφυρα στο χτίσιμο κοινωνικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ χωρών», είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λονδίνου.

Στην ανακοίνωσή της η Υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «μία από τις δυνάμεις της Βρετανίας είναι η πλούσια, πολυπολιτισμική φύση της και η διασφάλιση της ευκαιρίας των νεαρών πολιτών να διδάσκονται ένα ευρύ φάσμα γλωσσών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτού».
Συμπλήρωσε ότι είναι χαρούμενη που θα συνεχιστούν οι εξετάσεις GCSE και A-level σε αυτές τις ξένες γλώσσες, περιλαμβανομένης της νέας ελληνικής, καθώς «η εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας ανοίγει έναν ολόκληρο κόσμο ευκαιριών και διασφαλίζει ότι οι νεαροί πολίτες θα είναι ανταγωνιστικοί σε παγκόσμια κλίμακα.

Πηγή:
philenews / ΚΥΠΕ
http://www.chiourea.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις