Ο γαλλικός τύπος, σε ένα ευφυέστατο σκίτσο εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία, αποτυπώνει με γλαφυρό τρόπο, τη χλιαρή αντίδραση της ΕΕ στην απίστευτη κατάσταση που βιώνουμε ως χώρα, με την εγκληματική τακτική των Τούρκων στο μεταναστευτικό.
Η  Ελλάδα παρουσιάζεται με τη μορφή του Τιτάνα Άτλαντα, ο οποίος σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες, είχε τιμωρηθεί από το Δία να σηκώνει στους ώμους του τον ουράνιο θόλο.
Ο συμβολισμός είναι εμφανής: Η Ελλάδα σηκώνει μόνη της  το δυσβάστακτο βάρος του μεταναστευτικού (αφού όλοι οι άνθρωποι είναι μέσα σε μια γιγαντιαία βάρκα) σαν να είναι κι εκείνη τιμωρημένη από τους εταίρους της…
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με γυναικεία μορφή, παρακολουθεί το θέαμα και αρκείται στο να  δείχνει μερικά χαρτονομίσματα προς τον Τιτάνα λέγοντας: «Να, πάρε!», ενώ τα χέρια του αδυνατούν να κινηθούν για να τα πάρει, διότι στηρίζουν το απίστευτο φορτίο στους ώμους….
Το σκίτσο συμπληρώνεται από τον εμφανώς ειρωνικό τίτλο: «Μετανάστες: Η Ευρώπη κάνει μια κίνηση για να βοηθήσει την Ελλάδα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις