Εγκύκλιο με αριθμ. Πρωτ. 158104/Ε3/18-11-2020 εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, με την οποία ορίζονται οι   προϋποθέσεις χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού στους   εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ειδικότερα, η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής:

Α. Η άδεια ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ χορηγείται ύστερα από αίτηση του/της ενδιαφερόμενου/ης με αιτιολογημένη απόφαση του οργάνου που είναι αρμόδιο για τη χορήγηση των κανονικών αδειών. Η αιτιολογία αναγράφεται στο προοίμιο της απόφασης. Για τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού προηγείται αίτηση του/ της ενδιαφερόμενου/ης προσκομίζοντας δικαιολογητικά για την ισχυροποίηση του αιτήματος.

Β. Κατά την τρέχουσα περίοδο που τα σχολεία τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας και οι εκπαιδευτικοί απασχολούνται με τηλεκπαίδευση, καλούμενοι να ανταποκριθούν σε ιδιαίτερες και κρίσιμες συνθήκες, η αιτιολογία θα πρέπει να είναι ειδική και πλήρης με βάση τις πραγματικές ανάγκες τόσο της υπηρεσίας όσο και του/της ενδιαφερομένου/ης.

Γ. Δεδομένης, λοιπόν, της αναγκαιότητας παροχής διδακτικού/ υποστηρικτικού έργου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η παροχή τηλεργασίας/τηλεκπαίδευσης δύναται να συνδυάζεται με τη φύλαξη των τέκνων, ιδίως αν τα τέκνα είναι ηλικίας δώδεκα (12) ετών και άνω (τάξεων Γυμνασίου), στο πλαίσιο της αιτιολόγησης για τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στοιχεία, όπως η ηλικία των τέκνων, ο τρόπος και ο τόπος παροχής διδακτικού έργου, η ύπαρξη άλλου μέλους της οικογένειας στο σπίτι για τη φύλαξη τέκνων, όπως συζύγου που εργάζεται εξ αποστάσεως ή σε εταιρεία της οποίας η λειτουργία έχει ανασταλεί ή εκπαιδευτικού σε διαφορετική βαθμίδα εκπαίδευσης από σύζυγο-εκπαιδευτικό ή το τέκνο.

Δ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε περίπτωση που και ο/η σύζυγος εργάζεται στο δημόσιο, αλλά δεν απασχολείται σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας και στις λοιπές υπηρεσίες της παρ.5 του άρθρου 5 της από 11.03.2020 ΠΝΠ (Α' 55), θα πρέπει για να εξεταστεί το αίτημα της/του εκπαιδευτικού να υπάρχει αιτιολογημένη απόφαση της υπηρεσίας του/της συζύγου περί μη χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού.

Ε. Άδειες ειδικού σκοπού που ήδη έχουν χορηγηθεί επανεξετάζονται σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Ανάρτηση chiourea.gr  στο Ειδική Αγωγή - ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-Διάφορα  Ειδική Αγωγή - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ και Υλικό -ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις