Οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών συμμετείχαν σε γραφοκινητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες σχετικές με την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό επίσης σήμερα Πέμπτη 24/3/2022, συμμετείχαμε, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ως θεατές στην θεατρική παράσταση-γιορτή της 25ης Μαρτίου 1821 των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας ύστερα από την πρόσκληση της Διευθύντριας του σχολείου κ. Άννας Γαβαλά και την ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση. Τα παιδιά άκουσαν τα τραγούδια της γιορτής με μεγάλη χαρά, παρακολουθούσαν την θεατρική παράσταση των μαθητών και χειροκροτούσαν δυνατά σε κάθε ποίημα!

Επίσης, αύριο Παρασκευή 25/3/2022 μαθήτρια του σχολείου μας με την συνοδεία της Αν. Προϊσταμένης κ. Φωτεινής Κανάκη θα παραστούν στην επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Θήρας και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου από τη μαθήτριά μας στο μνημείο των Ηρώων στην Δημοτική Πλατεία «Σαρπάκη».

Τέλος, αντιπροσωπευτική ομάδα των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας θα συμμετέχει με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών στην καθιερωμένη παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φηρών Θήρας τιμά την 25η Μαρτίου 1821 και εύχεται να συνεχίσουμε να έχουμε πάντα στην μνήμη μας τους αγώνες όλων των Ελλήνων από άκρη σε άκρη της χώρας μας για την Ελευθερία. Χρόνια Πολλά!!!

«Όσοι το χάλκεον χέρι
βαρύ του φόβου αισθάνονται,
ζυγόν δουλείας ας έχωσι·
θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.»

  Ωδή Τέταρτη/ Εις Σάμον ~ Ανδρέας Κάλβος 

Ανάρτηση chiourea.gr στο Διάφορα Θέματα - ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ

Δείτε επίσης:

Γραφτείτε στο Newsletter μας εδώ 📌

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις