Νηπιαγωγεία

Στα νηπιαγωγεία σύμφωνα με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Ολοήμερα οι μαθητές θα μπορούν να αποχωρούν τις εξής ώρες:

· 13:00
· 16:00
· 17:30

Όσα σχολεία ακολουθούν το διευρυμένο πρόγραμμα σπουδών και έχουν μαθητές που αποχωρούν στις 17:30, θα πρέπει να δημιουργήσουν νέο/α τμήμα/τα για την επιπρόσθετη ζώνη 16:00 – 17:30 με τομέα σπουδών «Επέκτασης Ολοήμερου (16:00-17:30) Νηπιαγωγείου».

Ώρες αποχώρησης μαθητή

Για τον κάθε μαθητή θα πρέπει να δηλωθεί η ώρα αποχώρησης του στο σύστημα, όπως έχει δηλωθεί από τον κηδεμόνα του στη σχολική μονάδα.

Η δήλωση της ώρας γίνεται μέσα από τα Γενικά στοιχεία, στην Καρτέλα του μαθητή (Μαθητές > Κατάλογος Μαθητών > επεξεργασία μαθητή > Γενικά στοιχεία). Η προεπιλεγμένη τιμή του πεδίου είναι 13:00.


Έχει γίνει αρχικοποίηση των μαθητών στο πεδίο Ώρα αποχώρησης. Για όσους μαθητές είχαν κατανεμηθεί σε τμήμα με τομέα σπουδών «Προαιρετικού Ολοήμερου (13:00-16:00) Νηπιαγωγείου» έχει τεθεί η τιμή 16:00 ενώ για όλους τους υπόλοιπους έχει τεθεί η τιμή 13:00.

Θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές για όσους θα αποχωρούν στις 17:30 από τις σχολικές μονάδες.

Τμήματα Ολοήμερου

Κατά τη δημιουργία νέου τμήματος υπάρχουν 2 Τομείς Σπουδών που αφορούν το ολοήμερο:

· Προαιρετικού Ολοήμερου (13:00-16:00) Νηπιαγωγείου
· Επέκτασης Ολοήμερου (16:00-17:30) Νηπιαγωγείου

Ο Τομέας Σπουδών Προαιρετικού Ολοήμερου (13:00-16:00) Νηπιαγωγείου περιέχει τα μαθήματα που είχε και το περασμένο σχολικό έτος.

Ο Τομέας Σπουδών Επέκτασης Ολοήμερου (16:00-17:30) Νηπιαγωγείου είναι καινούριος και περιέχει τα μαθήματα «Χαλάρωση - Ενασχόληση στις γωνιές» και «Ελεύθερο και οργανωμένο παιχνίδι».


Για όλα τα Νηπιαγωγεία που έχουν ολοήμερα τμήματα θα πρέπει να έχουν ορίσει τα τμήματα που αφορούν τα μαθήματα του Τομέα Σπουδών «Προαιρετικού Ολοήμερου (13:00-16:00) Νηπιαγωγείου» με την ίδια λογική που γινόταν και τη προηγούμενη σχολική χρονιά.

Τα σχολεία που έχουν οριστεί ως διευρυμένα και όντως θα λειτουργήσουν τις ώρες 16:00- 17:30 θα πρέπει να οριστούν στο σύστημα τμήματα αυτού του τομέα σπουδών όσα και τα τμήματα που θα λειτουργήσουν.



Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία τμημάτων γίνεται μέσα από τη «Διαχείριση Τμημάτων» και η εγγραφή των μαθητών στα τμήματα από τις φόρμες «Κατανομή Μαθητών σε τμήματα» και «Γενικά στοιχεία» στη καρτέλα του μαθητή.

Ανάρτηση chiourea.gr  στο Εγκύκλιοι - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Δείτε επίσης:

·    Οδηγίες για την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

·        Ενέργειες Προγραμματισμού του Εκπαιδευτικού Έργου των Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2022-23 – Προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος

·       ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ – ΜΕΝΤΟΡΕΣ – ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ: Oι καινοτομίες στα σχολεία μας συνεχίζονται, αναβαθμίζοντας το εκπαιδευτικό έργο και το σχολικό περιβάλλον

 

Γραφτείτε στο Newsletter μας εδώ 📌

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις