Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας θα υλοποιήσουν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων κατά  το πρώτο τρίμηνο του 2023 (Ιανουάριος- Φεβρουάριος-Μάρτιος).

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας με θεματική την Φροντίδα της Στοματικής Υγιεινής, οι μαθήτριες και οι μαθητές με την υποστήριξη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ξεκίνησαν να υλοποιούν δραστηριότητες σχετικές με την φροντίδα της στοματικής τους υγιεινής. Τα χαμόγελα των μαθητών/τριών μας στο τέλος κάθε δραστηριότητας είναι η πιο μεγάλη επιβράβευση της σημαντικής προσπάθειάς τους και επιτυχίας τους. Μετά το κολατσιό, οι μαθητές/τριες τηρούν το πρόγραμμα  και με τα απαραίτητα προσωπικά τους αντικείμενα πλένουν τα δόντια τους.

Για το πρώτο διάστημα, ενημερώσαμε τους γονείς/κηδεμόνες με την παρακάτω ανακοίνωση:

 

Ενδεικτικές εικόνες από τις σχετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες από την καθημερινή εφαρμογή του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας ως προς την Φροντίδα της Στοματικής Υγιεινής:

Δομημένη διδασκαλία σύμφωνα με τις αρχές του Προγράμματος TEACCH στην τάξη:

Εφαρμογή στην πράξη στο μπάνιο του σχολείου με την σημαντική υποστήριξη των μελών του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού:

 

Κινητικά παιχνίδια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέμα την Φροντίδα της Στοματικής Υγιεινής στην τάξη της Φυσικοθεραπείας:

 


Συνεχίζεται!

Αναρτήθηκε από chiourea.gr  στο Διάφορα Θέματα - ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ (σχολ. έτος 2022-23)

Δείτε επίσης: 

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις