Ύστερα από αίτημα του Σχολείου μας προς τον κ. Ηλία Μάστορα, υπεύθυνο για το Όραμα Νέων Youthorama, παραλάβαμε το εκπαιδευτικό πακέτο «Μία μπάλα για όλους» και συγκεκριμένα δύο μπάλες  και ένα υπέροχο παραμύθι εμπνευσμένο από την παγκόσμια καμπάνια «Μία Μπάλα για όλους» για παιδιά με οπτική αναπηρία, που έχει καταφέρει μέχρι τώρα να διανείμει εντελώς δωρεάν, ειδικές μπάλες σε κάθε παιδί και σχολείο στην Ελλάδα όπου φοιτούν παιδιά με οπτική αναπηρία, καθώς και σε 159 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ελπίζοντας να κουδουνίσει η ξεχωριστή αυτή μπάλα στα χέρια κάθε παιδιού που την έχει ανάγκη!

«Μία Μπάλα για Όλους» είναι η πρώτη μικρή μπάλα ποδοσφαίρου σχεδιασμένη για τυφλά παιδιά. Αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή είναι ότι στο εσωτερικό της υπάρχει ειδικός ηχητικός μηχανισμός (κουδούνια), ώστε τα τυφλά άτομα να μπορούν να την ακούν και να κινούνται προς αυτή. Συγχρόνως, είναι εξαιρετικά ελαφριά, πράγμα που επιτρέπει σε ένα τυφλό παιδί 2 ετών να την κουβαλήσει και να παίζει εύκολα με αυτή.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Ηλία Μάστορα που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας  και με χαρά οι μαθητές και οι μαθήτριές μας θα έχουν στην διάθεσή τους τις μπάλες να παίζουν με αυτές και να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Τέλος, αρκετά βοηθητικό και χρήσιμο είναι το παρακάτω βίντεο σχετικά με το εκπαιδευτικό πακέτο «Μία μπάλα για όλους» :


Αναρτήθηκε από chiourea.gr  στο Διάφορα Θέματα - ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ και Προβλήματα Όρασης - Διάφορα

Δείτε επίσης: 

·         ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΗΡΩΝ ΘΗΡΑΣ: Ευχετήριες κάρτες σε Ογκολογικά Νοσοκομεία του Επισκεπτηρίου Αγάπης WinCancer & στα Δημοτικά Σχολεία των Αρκιών & της Θύμαινας

·         ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΗΡΩΝ ΘΗΡΑΣ: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 3/12

·         ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΗΡΩΝ ΘΗΡΑΣ: Το σχολείο μας τιμά την 49η Επέτειο του Πολυτεχνείου

·         Ειδικο Δημοτικο Σχολειο Φηρων  Θηρας: Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης «Σεχραζάντ: ήχοι, εικόνες και παραμύθια της Ανατολής»

·         ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΗΡΩΝ ΘΗΡΑΣ: Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 1940

·         ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΗΡΩΝ ΘΗΡΑΣ: Επετειακές κατασκευές και χειροτεχνίες για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940

·         ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΗΡΩΝ ΘΗΡΑΣ: Εορτασμός 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις