Το ΥΠΑΙΘΑ, δια της Υφυπουργού κας Ζέττας Μακρή, κοινοποίησε την υπ. αριθμ. πρωτ. Φ.6/21380/Δ1/28-2-2024 Εγκύκλιο αναφορικά με τη διαδικασία εγγραφών των μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2024-25.

Oι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία γενικής παιδείας, για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024.

Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο νηπιαγωγείο φοιτούν δύο ηλικίες νηπίων:

1.       Η πρώτη ηλικία (νήπια) περιλαμβάνει τα παιδιά, τα οποία στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία πέντε (5) ετών (έτος γέννησης 2019).

2.      Η δεύτερη ηλικία (προνήπια) περιλαμβάνει τα παιδιά, τα οποία στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών (έτος γέννησης 2020).

Η φοίτηση τόσο των προνηπίων όσο και των νηπίων είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

Όσον αφορά τις εγγραφές:

1)      Οι εγγραφές στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας, για το σχολικό έτος 2024-2025 γίνονται σύμφωνα με το ΦΕΚ 1767/08-05-2020 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/)  με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, την οποία υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των νηπίων/προνηπίων για το νηπιαγωγείο που ανήκουν, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του νηπιαγωγείου.

2)    Οι γονείς/κηδεμόνες των νηπίων/προνηπίων, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/)  αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ. Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).

3)    Οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία ειδικής αγωγής ή σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία δεν εξυπηρετούνται μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» και οι γονείς/κηδεμόνες απευθύνονται για την εγγραφή των μαθητών/τριών αυτοπροσώπως στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες.

4)    Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης η αίτηση μπορεί να υποβληθεί αυτοπροσώπως στο νηπιαγωγείο.

5)    Η εγγραφή νηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 6 του ΠΔ 79/2017(Α΄ 109).

    Για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο απαιτούνται:

1.       Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Για την εγγραφή των νηπίων (Α΄ και Β΄ ηλικίας) στα Δημόσια Νηπιαγωγεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά θα αναζητείται από τα Νηπιαγωγεία μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

2.     Το βιβλιάριο εμβολίων του παιδιού ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

3.     Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

4.     Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει σαφώς η διεύθυνση κατοικίας.

 Για την εγγραφή και φοίτηση των μαθητών /τριών στο ολοήμερο πρόγραμμα     δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών, αφού όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές   ανεξαιρέτως.

 Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΔΩ


Ανάρτηση chiourea.gr στο Εγκύκλιοι - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις