Η αποτυχία του κόσμου μας να λύσει τα ζητήματα του πολέμου, της φτώχειας και της διαφθοράς είναι αποτέλεσμα της τεράστιας άγνοιας που μας διακατέχει όλους σχετικά με το τι πραγματικά καθοδηγεί την ανθρώπινη συμπεριφορά, ώστε να ξεκινήσουμε διορθώνοντάς το.

Το ντοκιμαντέρ Zeitgeist Addendum απευθύνεται στην αληθινή πηγή της αστάθειας στη κοινωνία μας, ενώ προσφέρει τη μόνη θεμελιώδη και μακροχρόνια λύση. Ά
γγιξε τόσους πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, όπως και συλλογικότητες που οργάνωσαν βιντεοπροβολές σε διάφορους χώρους ανά την Ελλάδα όπως σε Πανεπιστήμια, κινηματογραφικές λέσχες και σε πολλούς άλλους. Έξαρση επίσης, γνώρισε το φαινόμενο των ιδιωτικών προβολών
σε σπίτια, με παρέες φίλων να συγκεντρώνονται μετά από το κάλεσμα κάποιου που το έχει δει,  για να το παρακολουθήσουν όλοι μαζί. Το γεγονός συμπληρώνει η δυναμική του διαδικτύου, το οποίο λειτουργεί ως ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στη διάδοση του ντοκιμαντέρ. Αμέτρητες ελληνικές ιστοσελίδες και ιστολόγια, φιλοξένησαν συζητήσεις, παρουσιάσεις, απόψεις και πολλές φορές, ολόκληρο το ντοκιμαντέρ.
Το μεγαλύτερο μέρος τον θεατών, έχει την τάση να διαδώσει άμεσα το Zeitgeist, καθώς και να το κατανοήσει. Σε γενικές γραμμές, επικρατεί ένα κλίμα ενθουσιασμού το οποίο δεν πρέπει να χαθεί και να αναλωθεί σε ατελείωτες συζητήσεις, αλλά να μετατραπεί σε δημιουργικότητα.

Η καλύτερη ιδέα, με την οποία συμφωνεί και το κίνημα που γεννήθηκε μέσα από τα δύο ντοκιμαντέρ του Peter Joseph και των συνεργατών του, το Zeitgeist Movement, είναι να βρείτε κάποιο χώρο και να προβάλετε το ντοκιμαντέρ. Αυτό υποστηρίζουμε και εμείς συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια για την δημιουργία του κινήματος στην Ελλάδα καθώς και την διάδοση του ντοκιμαντέρ το οποίο έχει ως σημείο αναφοράς.


«Το ίδιο το κίνημα δεν είναι μια κεντρική δομή. Δεν είμαστε εδώ για να οδηγήσουμε, αλλά να οργανώσουμε και να εκπαιδεύσουμε
Δείτε αυτή, και πολλές άλλες ταινίες και ντοκιμαντέρ χωρίς διακοπές εδώ: http://media.freeandreal.org/document...

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κίνημα Zeitgeist παρακαλούμε επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού τμήματος
www.tzm.gr


Δείτε παρακάτω
, με ελληνικούς υπότιτλους, το τρίτο μέρος του Zeitgeistτο Zeitgeist III: Moving Forward (“προχωρώντας μπροστά”). Παρουσιάζεται μια υπόθεση για την αναγκαία μετάβαση της ανθρωπότητας από το τωρινό κοινωνικο-οικονομικό (νομισματικό) μοντέλο που διέπει το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας.


Ξεπερνάει θέματα πολιτιστικού σχετικισμού και παραδοσιακής ιδεολογίας και προχωράει στη σύνδεση του πυρήνα με τις εμπειρικές ιδιότητες της ανθρώπινης και κοινωνικής επιβίωσης, προεκτείνοντας τους  αμετάβλητους φυσικούς νόμους σε ένα νέο βιώσιμο κοινωνικό παράδειγμα που ονομάζεται “οικονομία βασισμένη σε πόρους “.

(Πατήστε στο cc κάτω δεξιά στο βίντεο του Youtube για να εντοπίσει και να συγχρονίσει αυτόματα τους ελληνικούς υποτίτλους στο βίντεο)Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις