Μια νέα «πύλη» στο διαδίκτυο με εκπαιδευτικό υλικό για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη δημιουργήθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τη χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Βασικός σκοπός είναι η συγκέντρωση του παιδαγωγικού υλικού περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που έχει δημιουργηθεί διαχρονικά στη χώρα μας και η διάθεσή του, με εύκολο τρόπο, στους εκπαιδευτικούς, ώστε οι τελευταίοι να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία τους.

Η Πύλη Παιδαγωγικού Υλικού Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Εnv-Edu.gr" (www.env-edu.gr) σχεδιάστηκε από ανθρώπους που ασχολούνται ερευνητικά με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την ανάπτυξη εκπαιδευτικού λογισμικού. Απευθύνεται στην ευρύτερη κοινότητα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με έμφαση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Απευθύνεται, όμως, και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να αναπτύξουν την περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσα από άλλους χώρους, όπως Μουσεία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κ.ά.

Παράλληλα, το Εnv-Edu.gr αποτελεί μια χρήσιμη πηγή για τους μαθητές και τους πολίτες που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν σύγχρονες γνώσεις και πληροφορίες σχετικά με τα περιβαλλοντικά ζητήματα και την αειφορία. Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να καταχωρεί, σε ειδικό χώρο, και να θέτει σε κοινή χρήση το παιδαγωγικό υλικό που έχει δημιουργήσει. Η συμμετοχή, μάλιστα, στον ηλεκτρονικό διάλογο που αναπτύσσεται μπορεί να αναδείξει νέους ορίζοντες προβληματισμού και δράσης.

Εκτός από το παιδαγωγικό υλικό περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, η πύλη περιέχει υπηρεσίες και πληροφοριακό υλικό, όπως: προτεινόμενη βιβλιογραφία, νομοθεσία, παιχνίδια, βάσεις δεδομένων, λεξικά και γλωσσάρια, ερευνητικές διατριβές, οδηγίες χρήσης λογισμικού, στοιχεία φορέων που σχετίζονται με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και αρκετές ακόμα χρήσιμες πληροφορίες.

Μέσα από τη συνεχή επικαιροποίηση και ενημέρωση της, η νέα Πύλη Παιδαγωγικού Υλικού Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο εργαλείο για την εύκολη άντληση του παιδαγωγικού υλικού για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη από κάθε ενδιαφερόμενο. Παράλληλα, στοχεύει να γίνει πόλος έλξης και άντλησης υλικού από φορείς που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν περιβαλλοντική εκπαίδευση όπως Μουσεία, Κέντρα Ενημέρωσης Προστατευμένων Περιοχών, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, παιδικές κατασκηνώσεις κ.ά.

Πηγή: enet.gr, Τρίτη 9 Μαρτίου 2010


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις