Σε 160 σχολεία το νέο πρόγραμμα σπουδών


Aπό την προσεχή σχολική χρονιά

Σε 160 σχολεία αναμένεται να εφαρμοσθεί το νέο πρόγραμμα σπουδών, από την προσεχή σχολική χρονιά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Κλ. Ναυρίδη, που μίλησε, το βράδυ της Τρίτης, σε εκδήλωση με θέμα “Το σχολείο αλλάζει ;”

Ο κ.Ναυρίδης, είπε ότι τον Απρίλιο αναμένεται να παραδοθεί στην υπουργό Παιδείας η τελική εισήγηση για το νέο πρόγραμμα και αφού γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και προσαρμογές, θα τεθεί σε ισχύ για το σύνολο των σχολείων της χώρας.

Επίσης, επισήμανε ότι το νέο πρόγραμμα στοχεύει στη μύηση των μαθητών σε ερευνητικές διαδικασίες και διεργασίες, έτσι ώστε οι μαθητές να μαθαίνουν να διατυπώνουν ερωτήματα, να προσδιορίζουν προβλήματα, να σχεδιάζουν και να μεθοδεύουν διερευνήσεις, να αναζητούν απαντήσεις στα προβλήματα που τίθενται, να αξιοποιούν ερευνητικά εργαλεία, να αναλύουν και να συνθέτουν δεδομένα. Ακόμα, κατανοώντας τις βασικές έννοιες διαδικασιών και γεγονότων, οι μαθητές μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα σημαντικά χαρακτηριστικά εννοιών-διαδικασιών, να συνδέουν μια έννοια ή ιδέα με άλλες συναφείς κλπ.

Παράλληλα, οι μαθητές θα συνηθίζουν στην επικοινωνία και συνεργασία, αφού θα μαθαίνουν να επικοινωνούν να μοιράζονται σκέψεις, ιδέες συναισθήματα κλπ. Όπως τόνισε ο πρόεδρος, στόχος είναι όλοι οι μαθητές όταν ολοκληρώνουν την υποχρεωτική εκπαίδευση να είναι σε ικανοποιητικό βαθμό εγγράμματοι στην ελληνική, σε ξένες γλώσσες, στις επιστήμες, τα μαθηματικά, τις νέες τεχνολογίες, τον πολιτισμό τις τέχνες και τη θρησκεία τους.

O κ. Ναυρίδης αναφέρθηκε στις εμπειρίες άλλων χωρών τις οποίες μελετά το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, όπως Φινλανδία, Αυστραλία, Κύπρος , Γαλλία και Σκωτία.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
02/02/2011 - 12:05
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις