Μπορούν τυφλοί να παίζουν τάβλι και να εργάζονται ως ταξιτζήδες; Και όμως στην Ελλάδα όχι μόνο μπορούν αλλά λαμβάνουν και συντάξεις αναπηρίας!


Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι αναπηρικών συντάξεων στην Ελλάδα υπολογίζονται στους 350.000. Το υπουργείο Εργασίας ευελπιστεί να τις μειώσει στις 160.000, μετά τον επανέλεγχο καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ εκτιμάται ότι 60.000 με 70.000 άτομα παίρνουν αναπηρικές συντάξεις, που δε δικαιούνται. Στη Μυτιλήνη, άνδρας µε 100% αναπηρία τυφλότητας εργάζεται σε οικοδοµή, ενώ στη Λακωνία τυφλός οδηγεί ταξί και άλλος τυφλός με σύνταξη 1.000 ευρώ το μήνα, εθεάθη να παίζει τάβλι στο καφενείο.
Το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει τον περιορισμό των αναπηρικών συντάξεων στο 8% - 9% -από 14,5% που είναι σήμερα, μετά τον επανέλεγχο, που θα αναλάβει το Ενιαίο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας. Σημειώνεται ότι από τις 350.000 αναπηρικές συντάξεις οι 180.000 είναι οριστικές.

Μάλιστα σε πολλούς νοµούς της Ελλάδας τα ποσοστά ξεπερνούν το 18% και σε ορισμένες περιοχές αγγίζουν ακόμη και το 50%.
Aπό 1/1/2011 δημιουργείται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), το οποίο υπάγεται στη διεύθυνση Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας της διοίκησης του Ιδρύματος και θα προσδιορίζει όλες τις χρήσεις όπως εισαγωγή υποψηφίων µε αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, φοροαπαλλαγή, παροχή προνομιακού επιδόματος, εισοδηματική στήριξη κ.λπ.
Με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Εργασίας καταρτίζεται Μητρώο Ατόμων µε Αναπηρία, ενώ από 1/1/2011 καταργούνται όλες οι άλλες Επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας.
πηγή:
| Εκτύπωση | 02/02/2011 |
http://wwwsigmalivecom/inbusiness/news/greek/351357


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις