Στον αέρα η συγχώνευση του ΚΕΑΤ και της Σχολής Τυφλών Βόρειας Ελλάδος

Η υπεσχημένη από το υπουργείο Υγείας συγχώνευση της Σχολής Τυφλών Βόρειας Ελλάδας με το Κέντρο Εκπαίδευσης Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) Καλλιθέας προς το παρόν αναβάλλεται.

Αδικαίωτοι ή όχι οι αγώνες;

Αδικαίωτοι ή όχι οι αγώνες; Η υπόσχευση – δέσμευση είχε δοθεί στους φορείς των τυφλών (Εθνική Ομοσπονδία και Πανελλήνιος Σύνδεσμος) σε συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου στις 19 Ιανουαρίου. Τους μεταβιβάστηκε ότι η διάταξη για την συγχώνευση θα περιλαμβανόταν στο επικείμενο – τότε – νομοσχέδιο με τίτλο "Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις". Μάλιστα δε, τους παρουσιάστηκε και η παράγραφος του σχετικού άρθρου (παρ.2, άρθρο 44) ώστε να μην έχουν την παραμικρή αμφιβολία.

Καλόπιστοι οι φορείς των τυφλών δημοσιοποίησαν το χαρμόσυνο νέο . Δικαιωμένοι δε μιάς και η διάταξη ικανοποιούσε ένα διαχρονικό τους αίτημα, απέδωσαν δημόσια τα εύσημα στον υπουργό Α. Λοβέρδο. Δυστυχώς, λίγες μέρες μετά απεδείχθη ότι βιάστηκαν.

Αρχές της περασμένης εβδομάδας δόθηκε προς δημόσια διαβούλευση το προτεινόμενο κείμενο του νομοσχεδίου Δεν υπήρχε η παραμικρή λέξη για την υπεσχημένη συγχώνευση, ούτε στο άρθρο 44 ούτε οπουδήποτε αλλού. Η συγχώνευση αναβλήθηκε. Θέλουμε να ελπίζουμε, όχι επ’ αόριστον...


πηγή: Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 19:34 Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις