Ανακλήσεις προσλήψεων για παράβαση του άρθρου 31 και 32 του Υ.Κ.


Το 2006 το ΥΠ. Παιδείας είχε προβεί σε ανακλήσεις προϋπηρεσιών (Πράξεων πρόσληψης) όσων εκπαιδευτικών είχαν παραβιάσει τις διατάξεις του άρθρου 31 και 32 (συμμετοχή σε εταιρίες και άσκηση ιδιωτικού έργου χωρίς άδεια) παράλληλα με την πρόσληψη τους ως αναπληρωτές.


Οι ανακλήσεις είχαν λάβει χώρα σε έκταση πέντε ετών (πέντε χρόνια πίσω).

Με βάση τον Υ.Κ.

Η συμμετοχή σε εταιρία ή άσκηση ιδιωτικού χωρίς άδεια αποτελεί σαφέστατο ασυμβίβαστο και δεν επιτρέπεται ούτε από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Πλην όμως :
  • "Η κατά παράβαση της διατάξεως του άρθρου 31 του Υ.Κ., άσκηση εργασίας ή έργου με αμoιβή, χωρίς πρoηγoύμεvη άδεια της υπηρεσίας, καθώς και
  • η κατά παράβαση του άρθρου 32 του Υ. K. συμμετοχή σε εταιρία, συνιστούν μεν, ακόμη και για τους μονίμους υπαλλήλους, πειθαρχικό παράπτωμα, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 107 του Υπαλληλικού Κώδικα, αλλά δεν αποτελούν προβλεπόμενο από τις διατάξεις του άρθρου 20 του Κώδικα αυτού λόγο ανακλήσεως του διορισμού τους".
(Συμβούλιο της Επικρατείας / Απόφαση 1790 - 1791 και 1792 του 2010).  • Είναι σαφές ότι ο αναπληρωτής και ο ωρομίσθιος εκπαιδευτικός δεν έχουν εξασφαλίσει σίγουρο μόνιμο διορισμό ή επαναπρόσληψη
  • Με βάση την Δ2/14543/13-02-2003 ΥΠ.Ε.Π.Θ. να σημειωθεί ακόμη, ότι δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται αυστηρά το άρθρο 31 του Υ.Κ. στους προσωρινούς αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, που καλούνται για την προσφορά διδακτικού έργου για περιορισμένα χρονικά διαστήματα.


Παρόλα αυτά, οι παραβάσεις (διπλοθεσίας) σε εποχές κρίσης δεν είναι σωστό και ηθικό να συμβαίνουν πέραν και του γεγονότος ότι αποτελούν και πειθαρχικό παράπτωμα ακόμα και για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Τέλος οι εκπαιδευτικοί που δικαιώθηκαν από τις ως άνω αποφάσεις του ΣτΕ διορίσθηκαν αναδρομικά και με κάθε νόμιμη συνέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις