Μοιράζονται δήθεν πανεπιστημιακοί τίτλοι από επιχειρηματικά λόμπυ

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Τ. Κουράκης προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα την ανοχή της κυβέρνησης απέναντι στο γεγονός ότι μοιράζονται δήθεν πανεπιστημιακοί τίτλοι από επιχειρηματικά λόμπυ.

Πτυχίο παιδαγωγικών με διεθνή αναγνώριση 4-7-2012


Το κείμενο της ερώτησης του Τ. Κουράκη είναι το εξής:

"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ για τη προσφορά δήθεν πανεπιστημιακών πτυχίων στα Παιδαγωγικά, από γνωστό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο που συνεργάζεται με Βρετανικό Πανεπιστήμιο. Διαβάσαμε για πτυχία με τα οποία θα μπορούν οι κάτοχοι τους μέσω των εξετάσεων του Α.Σ.Ε.Π. να εργασθούν σε δημόσιο ή ιδιωτικό ελληνικό σχολείο.
Σύμφωνα δε με απάντηση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε σχετικό ερώτημα της ΟΙΕΛΕ, ο διαφημιζόμενος εκπαιδευτικός οργανισμός που με βάση την νομοθεσία θα μπορούσε να αποτελεί ένα Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, δεν έχει λάβει καν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας απ΄το Υπουργείο Παιδείας.
Επειδή είναι προφανές ότι με την ανοχή της κυβέρνησης επιχειρείται η απ΄το παράθυρο παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος, με βάση το οποίο "η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση".
Επειδή με την ανοχή της κυβέρνησης επιχειρείται η απ΄το παράθυρο κατασκευή αγορασμένων "πτυχίων" που θα έχουν την ίδια αξία και ισχύ με τα αντίστοιχα των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ και που θα δίνουν στους αποφοίτους τους ισότιμα επαγγελματικά δικαιώματα και τη δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
Επειδή επιπλέον και η παρούσα κυβέρνηση προωθεί τη συρρίκνωση του δημόσιου πανεπιστημίου που σε συνδυασμό με την από το παράθυρο και χωρίς καμιά διαδικασία είσοδο ιδιωτικών επιχειρηματικών ιδρυμάτων στην ανώτατη εκπαίδευση θα οδηγήσει στην όξυνση των κοινωνικών και των εκπαιδευτικών ανισοτήτων, μετατρέποντας την πανεπιστημιακή εκπαίδευση σε αγαθό για λίγους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι προτίθεται να πράξει έστω και τώρα η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της παραπάνω αντισυνταγματικής και παράνομης κατάστασης που την εκθέτει ανεπανόρθωτα λίγες ημέρες μετά τις προγραμματικές της δηλώσεις;
Θα αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους για αυτή την πρωτοφανή παραπλάνηση των πολιτών;
Ο ερωτών βουλευτής

Τάσος Κουράκης"

Πηγή: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=69005


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις