15 Σεπτεμβρίου 2012

Κα Χιουρέα,

Σας προωθώ ένα μήνυμα προς διευκρίνιση, επειδή ίσως σας ρωτούν δάσκαλοι και γονείς, όπως και εμάς στα σχολεία. Επίσης μας είχατε ενημερώσει για τα δικαιολογητικά του επιδόματος αυτισμού, το οποίο όπως θα δείτε δεν το δικαιούνται όλοι οι μαθητές με ΔΑΔ.


Καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη.

Με εκτίμηση
Δρ. Αγλαϊα-Λία Σταμπολτζή, Δασκάλα ειδικής αγωγής


Προς: ΣΤΕΡΓΙΟ ΝΟΤΑ, D.P.MGR., Kλινικό ψυχολόγο, Επιστημονικό Υπεύθυνο της ΜΚΟ "ΑΥΤΙΣΜΟΣ – ΑΣΠΕΡΓΚΕΡ ΕΛΛΑΣ" και της Ε.Θ.Μ.Α.*

Ερώτηση:

Επίδομα αυτισμού δικαιούνται όλα τα παιδιά με επίσημη διάγνωση ΔΑΔ; Έχω στο σχολείο μου μαθητή με διάγνωση ΔΑΔ από το ΚΕΔΔΥ Αν. Αττικής και θέλω να βοηθήσω τη μητέρα, αν δικαιούται βέβαια το παιδί επίδομα αυτισμού. Από το noesi.gr βρήκα τα δικαιολογητικά, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι αφορά όλα τα παιδιά.


Aπάντηση:

Επίδομα δικαιούνται τα παιδιά που έχουν διάγνωση Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή - Αυτισμός ή Διαταραχή του Φάσματος του Αυτισμού, η οποία συνοδεύεται από νοητική καθυστέρηση.

Το παιδί πρέπει να είναι ασφαλισμένο και οι γονείς να έχουν ασφαλιστικό φορέα.

Ισχύ στις επιτροπές έχουν οι διαγνώσεις από κρατικούς φορείς του ΕΣΥ όπως Νοσοκομεία, Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, Κέντρα Ψυχικής Υγείας.

Μπορείτε να έχετε τηλεφ. επικοινωνία με την κοινωνική λειτουργό Μ. Νικολαίδου, τηλ. 2106728181 - 2, πρωινά 9.00 -13.30

Με εκτίμηση
Στέργιος Νότας

--------------------------------------------------------------------------------------

* ΜΚΟ "ΑΥΤΙΣΜΟΣ – ΑΣΠΕΡΓΚΕΡ ΕΛΛΑΣ" Κοινότητα για τον Αυτισμό και τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές. Ο σκοπός της είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αυτισμό, σύνδρομο Άσπεργκερ και Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, μέσω της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σχετικά με το φάσμα του Αυτισμού και την επίδρασή του πάνω στα αυτιστικά άτομα, τις οικογένειές τους, την κοινότητα και γενικότερα την κοινωνία.

Η Ε.Θ.Μ.Α., η οποία λειτουργεί μέσα στη κοινότητα, είναι Ειδική Θεραπευτική Μονάδα Αυτιστικών - Παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές. Αποτελούσε από το 1985 αποκεντρωμένη οργανική Μονάδα του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Φ.Ε.Κ. Τεύχος Β, αρ. φύλλου 924 , 23/5/2011) η Ε.Θ.Μ.Α. μεταφέρθηκε και εντάχτηκε στον Οργανισμό του Γ.Ν. Παίδων "Παν. και Αγλαίας Κυριακού".

Η Ε.Θ.Μ.Α σύμφωνα με το νόμο 2716/1999 για την Ψυχική Υγεία, εντάσσεται στα Κέντρα Εξειδικευμένης Περίθαλψης. Παρέχει Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας σε παιδιά και εφήβους με Διαταραχές του Φάσματος του Αυτισμού - Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές. Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ε.Θ.Μ.Α από το 1985 και μέχρι σήμερα είναι ο Στέργιος Νότας, D.P.MGR., κλινικός ψυχολόγος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις