ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ
Σε αδιέξοδο οδηγούνται εκατοντάδες γονείς

Ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων καλεί σε Γενική Συνέλευση μεθαύριο Κυριακή

Τα αποτελέσματα της μετακύλισης άλλης μιας κρατικής ευθύνης σε ΜΚΟ, ιδιώτες και «ευεργέτες» πληρώνουν εκατοντάδες οικογένειες που εκβιάζονται και καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξασφαλίσουν το δικαίωμα των παιδιών τους στην Ειδική Αγωγή, διαφορετικά θα πρέπει να κλείσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.

Συγκεκριμένα, το Σικιαρίδειο Ιδρυμα - ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα - με νέο έγγραφό του (4/9/2012) προς τους γονείς ανακοινώνει ότι την εκπαιδευτική περίοδο 2012/13 δε θα λειτουργήσει γιατί αδυνατεί να καλύψει τις λειτουργικές του δαπάνες. Προχτές το βράδυ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης γονιών που κάλεσε το ΔΣ του Ιδρύματος ζητήθηκε από τους γονείς να πληρώσουν τροφεία, προκειμένου τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τη στοιχειώδη εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παραπάνω προκάλεσαν την αντίδραση των εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, οι οποίοι κατήγγειλαν τις εκβιαστικές μεθόδους του Ιδρύματος, τονίζοντας στους γονείς ότι η εκπαίδευση των παιδιών τους πρέπει να είναι κρατική ευθύνη και να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.

Τις υπηρεσίες του Σικιαρίδειου αποδέχονται περίπου 200 παιδιά με νοητική στέρηση. Σε δικές του εγκαταστάσεις υποστηρίζονται με υπηρεσίες μεταφοράς και σίτισης δυο Δημόσια Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και το Δημόσιο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, δηλαδή τουλάχιστον 100 παιδιά επιπλέον. Ανεξάρτητα από τις πραγματικές προθέσεις της Διοίκησης (επιβολή τροφείων ή αξιοποίηση του χώρου με πιο επικερδείς τρόπους), η ελλιπής χρηματοδότηση αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Με ανοιχτό γράμμα του προς τους γονείς, ο Ενιαίος Σύλλογος τους καλεί σε αγώνα για να μην κλείσει κανένα ειδικό σχολείο, να εξασφαλιστεί τώρα από το κράτος η κανονική λειτουργία του Σικιαρίδειου!

«Το πρόβλημα αυτό που αντιμετωπίζετε - επισημαίνεται στο ανοιχτό γράμμα που μοιράστηκε στους γονείς - το αντιμετωπίζουν και χιλιάδες άλλοι γονείς που πληρώνουν τροφεία στα σχολεία των παιδιών και αδυνατούν πλέον να αντεπεξέλθουν με αποτέλεσμα να εκδιώχνονται τα παιδιά τους από τα σχολεία. Αλλά και οι χιλιάδες άλλοι που τα παιδιά τους πάνε στα δημόσια ειδικά σχολεία και δεν ξέρουν αν θα λειτουργήσουν, είτε γιατί δεν έχει λυθεί το θέμα της μεταφοράς των παιδιών είτε και γιατί υπάρχει δραστική μείωση στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς(...). Χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ενιαία αγωνιστική δράση των γονιών από όλα τα ειδικά σχολεία, από όλα τα κέντρα ειδικής αγωγής, απ' όλες τις κατηγορίες των ΑμΕΑ. Θέλουν κυριολεκτικά να μας οδηγήσουν στο Μεσαίωνα».

Προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας τους, ο Ενιαίος Σύλλογος πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη στις 10 το πρωί, στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2012



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις