Πρόγραμμα F1 in Schools Ελλάδας 2013
(Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά)



Το πρόγραμμα F1 in Schools υλοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες με την συμμετοχή πάνω από 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών. Είναι μία διεθνής πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που υποστηρίζεται από τα Υπουργεία Παιδείας πολλών χωρών, όπως της Αγγλίας, Ιρλανδίας, Γερμανίας, Αυστραλίας, Μαλαισίας, κ.ά. και τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος PATHWAY:
Σκοπός του προγράμματος είναι να οδηγήσει τους μαθητές, μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών μοντέλων αγωνιστικών F1 αυτοκινήτων, στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά (βλέπετε STEM Education), καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών, κοινωνικών, επαγγελματικών), χρησιμοποιώντας ένα ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.


Τα τελευταία νέα σχετικά με τον διαγωνισμό υπάρχουν στο νέο site http://www.f1inschools.gr, από το οποίο όσοι επιθυμούν μπορούν να κατεβάσουν την σχετική αίτηση συμμετοχής, να την συμπληρώσουν και να την στείλουν στο f1inschoolsgreece@gmail.com. Από τη Δευτέρα 1/10 ξεκίνησε η περίοδος υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των ομάδων στον φετινό διαγωνισμό F1 in Schools Ελλάδας, Σχολικής Περιόδου 2012 – 2013. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο F1 in Schools Ελλάδας 2013 είναι η Τετάρτη 31/10/2012.

Η πρωταθλήτρια ομάδα μαθητών Ground Force Project (http://www.groundforceproject.com/gr/, http://www.facebook.com/GroFoPro), του περσινού διαγωνισμού σχολικής περιόδου 2011 – 2012, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Τελικούς Αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος F1 in Schools, οι οποίοι θα διενεργηθούν στο Abu Dhabi στις 29, 30 και 31 Οκτωβρίου 2012, με την συμμετοχή 33 ομάδων μαθητών από 22 χώρες (http://www.formula1.com/news/headlines/2012/7/13586.html).

Στα παρακάτω links υπάρχουν τρία πρόσφατα άρθρα στο  tovima.gr, protothema.gr και 4ΤΡΟΧΟΙ, σχετικά με το F1 in Schools Ελλάδας.


Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις