Βελτιωτικές αλλαγές στο ν/σ για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή προανήγγειλε ο Υπουργός Παιδείας
Με την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να υπεραμύνεται για τις νέες αλλαγές στην εκπαίδευση, αλλά και όλη την αντιπολίτευση να αντιτίθεται στις ρυθμίσεις και να κάνει λόγο για προχειρότητες και ταξικές λογικές, ολοκληρώθηκε, σε πρώτη ανάγνωση,  στην αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση και η ψήφισητου νομοσχεδίου για το νέο λύκειο. Την ερχόμενη Τρίτη η ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.
Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε βελτιωτικές αλλαγές μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου και  εμφανίστηκε θετικός στην πρόταση να ενταχθεί στα εξεταζόμενα μαθήματα και η Πληροφορική.
Σύμφωνα με τον υπουργό οι αλλαγές θα αφορούν ακόμη την μαθητεία των μαθητών των ΕΠΑΛ, ζητήματα σχετικά με τα ΑΕΙ, τις αλλαγές σε ειδικότητες στα ΕΠΑΛ, την ειδική αγωγή, τον ΕΟΠΕΠ, το πώς θα γίνει η αύξηση του ωραρίου στα ΑΕΙ και την αυτοδυναμία του Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Μεταξύ άλλων, γίνεται ρύθμιση για τις μετεγγραφές ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα και όσοι πέτυχαν με την κατηγορία του 5%, ενώ προβλέπεται ρύθμιση για όσους είναι στην κατηγορία του 10%.
«Έχουμε συλλέξει τις παρατηρήσεις σας αλλά και τα υπομνήματα των φορέων, αυτός ο διάλογος πρέπει να γίνεται με ανοικτό πνεύμα, θα γίνουν αποδεκτά και θα επανέλθουμε στη δεύτερη ανάγνωση δίνοντας σας σαφείς βελτιώσεις» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

«Το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο δεν προέκυψε από το πουθενά αλλά μετά από έναν μεγάλο και εξαντλητικό διάλογο που ξεκίνησε επί σειρά προηγούμενων υπουργών και κυβερνήσεων και συνεχίστηκε μέχρι σήμερα» υπογράμμισε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

«Στόχευση όλων είναι να έχουμε ένα γνωσιακό αυτοτελές λύκειο στο βαθμό του εφικτού. Έχουμε επίγνωση των αναγκών της ελληνικής οικογένειας γι’ αυτό και ο προσανατολισμός μας είναι στο να μην χρειάζονται οι μαθητές φροντιστηριακή ενίσχυση» σημείωσε ο υπουργός.

Τέλος, έμφαση έδωσε στην επαγγελματική κατάρτιση κάνοντας λόγο για μεγάλη τομή που γίνεται. «Με τις νέες ρυθμίσεις δίνουμε τώρα έναν αξιόπιστο φορέα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης γι’ αυτό και ενισχύουμε το ΕΠΑΛ» διευκρίνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος.



Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις