Τι προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση



ekpe Αύξηση των πιστώσεων στην πρωτοβάθμια και μείωση στη δευτεροβάθμια
Με 153 υπέρ και 142 κατά (σε σύνολο 296 βουλευτών που ψήφισαν), υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2014. Όσον αφορά το Υπουργείο Παιδείας και ιδίως τους τομείς της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ο οποίοι και ενδιαφέρουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές προβλέπεται αύξηση των πιστώσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και μείωση στη δευτεροβάθμια.


Πιο αναλυτικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι πιστώσεις θα ανέλθουν σε 1.596.782.000 αυξημένες κατά 4.798.320 ευρώ μάλιστα διαπιστώνει κανείς ότι η αύξηση προκύπτει κυρίως από τον τομέα των αποδοχών και συντάξεων που παρουσιάζουν αύξηση κατά 4.898.598 ευρώ.
Αντίθετα μείωση των πιστώσεων θα έχει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα το ύψος των πιστώσεων για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα ανέλθει στα 1.577.718.000 ευρώ ποσό μειωμένο κατά 215.368.391,94 ευρώ. Από τον πίνακα που παρουσιάζουμε γίνεται αντιληπτό ότι η μείωση θα προέλθει κατά βάση από τον τομέα των αποδοχών και συντάξεων αφού για το 2014 προβλέπονται 214.922.714,94 ευρώ λιγότερα. Βέβαια η μεγάλη μείωση στη δευτεροβάθμια μπορεί να αποδίδεται εν μέρει και στο γεγονός ότι υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στα επαγγελματικά λύκεια.

222
Πηγή: http://rethemnosnews.gr

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις