Στις 28-12-2013 η 9χρονη Amira Willighagen βγήκε πρώτη στο διαγωνισμό ταλέντων «Holland's Got Talent 2013», ερμηνεύοντας  με εκπληκτικό τρόπο, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, την περίφημη άρια του Puccini «Nessun Dorma» από την όπερα «Turandot».

Η Αμίρα, είναι περίπτωση ενός αυθεντικού παιδιού-θαύματος,  που εκπλήσσει τον κόσμο με τη μοναδική απόδοσή της στο κλασικό τραγούδι. Είναι ένα σπάνιο «αηδόνι», ένα όμορφο πρόσωπο, με γοητευτικό χαμόγελο και μια αγγελική φωνή. Εκτός όμως από την  υπέροχη φωνή που διαθέτει, είναι εξαιρετικά εύγλωττη για παιδί 9 ετών. Μιλάει πολύ σωστά, με κατάλληλες κινήσεις και χειρονομίες και ελεγχόμενη συγκίνηση. Λέει εκπληκτικά λογικά πράγματα, που λίγα παιδιά της ηλικίας της θα μπορούσαν ποτέ να εκφράσουν, ενώ καταλήγει με ένα σαφές "ja" που σημαίνει "αυτό είναι ό, τι είχα να πω".  Έχει μια έμφυτη, καλή αίσθηση του χιούμορ και μπορεί να κάνει και τους ενήλικες να γελούν. Ανάμεσα στους συμμαθητές της είναι «ηγέτης», ενώ μεταξύ άλλων τους διδάσκει πώς να προσποιούνται το "νεκρό ζώο" , κάτι το οποίο έκανε και τη στιγμή που η κριτική επιτροπή ανακοίνωσε την επιλογή της μέσα στους τρεις φιναλίστ.

Είναι επίσης  πολύ καλή δρομέας, κάτι που δυναμώνει τους πνεύμονές της (απαραίτητο για ερμηνεύτρια όπερας) και παράλληλα την κάνει να θέλει να φτάσει στο τέρμα και να κερδίσει τον αγώνα. Ένα από τα όνειρά της, άλλωστε, όπως είχε πει στην κριτική επιτροπή κατά την πρώτη οντισιόν, είναι, εκτός από το να γίνει τραγουδίστρια της όπερας, να γίνει ολυμπιακή αθλήτρια. Στα 9 της συμμετέχει σε αγώνες δρόμου 1-2 χλμ., όπου συχνά είναι νικήτρια. Ας σημειωθεί ότι έχει πλέον συνηθίσει να είναι νικήτρια και στις δύο μεγάλες επιδιώξεις της: το τρέξιμο και το τραγούδι της όπερας. Σε μια τόσο νεαρή ηλικία, οι επιτυχίες αυτές της δίνουν μεγάλη αυτοπεποίθηση και ενισχύουν το ενδιαφέρον της για να τα πάει καλύτερα, να βραβεύεται συνεχώς και να λαμβάνει καθολική θετική ανατροφοδότηση.


Στα μέσα Φεβρουαρίου, η Αμίρα   έχει ήδη γυρίσει ένα CD του οποίου η πώληση θα αρχίσει τέλη Μαρτίου 2014. Η οικογένειά της θα βγάλει κάποια χρήματα, που θα τους επιτρέψουν να προσλάβουν κατάλληλους δασκάλους για τη χαρισματική κόρη τους και να μπορέσει επίσης να μάθει λίγο περισσότερα για το τραγούδι και πώς να εμφανίζεται μπροστά στο κοινό.

Φυσικά, το ερώτημα που πολλοί αναρωτιούνται είναι, τι δρόμο πρόκειται να ακολουθήσει:  Θα συνεχίσει ως λυρική ερμηνεύτρια, διατηρώντας το αρχικό ενδιαφέρον της  για την κλασική όπερα,  ή θα επιλέξει ένα άλλο µουσικό είδος το «classical crossover». (Αποτελείται από καλλιτέχνες µε κλασική παιδεία και φωνή, που ωστόσο έχουν την ανάγκη για ευρεία αποδοχή από το κοινό). Οι περισσότεροι μεγάλοι κλασικοί καλλιτέχνες έχουν τραγουδήσει λαϊκά τραγούδια, ή crossover άριες. Είναι όμως πάρα πολύ νωρίς για να τεθεί σοβαρά το ερώτημα αυτό για την Αμίρα.
Η Aμίρα είναι τυχερή γιατί ζει σε μια μέση ολλανδική οικογένεια, καλά ισορροπημένη, με επαγγελματίες μουσικούς, που θα την βοηθήσουν στην καλλιέργεια  της φωνής της και  δεν θα αφήσουν  κάτι να πάει στραβά στην εξέλιξή της. Είναι επίσης τυχερή που προσέλκυσε αμέσως το ενδιαφέρον του κορυφαίου μουσικού Andre Rieu, ο οποίος  φαίνεται να είναι διατεθειμένος  να της σταθεί ως μέντορας. Ήδη την κάλεσε μαζί με τον αδελφό της Vincent στο διάσημο "masterclass" στο Μάαστριχτ, όπου με ιδιαίτερη χαρά την είδε να βελτιώνεται αμέσως, ακολουθώντας τις οδηγίες του.


Η Amira Willighagen είναι μόνο 9 ετών. Έχει άφθονο χρόνο για να μάθει και να εξελιχθεί. Η οικογένειά της, οι εκπαιδευτές και οι μέντορές της (συμπεριλαμβανομένου και του Andre Rieu) θα την καθοδηγούν σε όλη την πορεία του συναρπαστικού για εκείνη ταξιδιού της.  

Ελπίζουμε και ευχόμαστε, το ταλαντούχο αυτό παιδί, με την κατάλληλη καθοδήγηση από την οικογένεια, να παραμείνει στο σωστό δρόμο προς τη φήμη και τη δόξα και να καταφέρει να γίνει μια μεγάλη τραγουδίστρια της όπερας, όπως της αξίζει!

Ράνια Χιουρέα



Ανάρτηση chiourea.gr στο Ειδική Αγωγή - ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ

Διαβάστε επίσης:


Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις