Το σχέδιο επιμόρφωσης των μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών (ΠΕ-21,24,25,26,28 και 29)


Το Ινστιτούτο Eκπαιδευτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη υποστηρικτικών δομών για την ένταξη και συμπερίληψη στην εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - Μετατροπή του Ειδικού Σχολείου σε Κέντρο Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης» στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 και 3, με κωδικούς MIS 446745, 446749 και 457263 και συγκεκριμένα στο πλαίσιο του Υποέργου 2 και κατά τη 2η φάση επιμόρφωσης προκειμένου να ολοκληρώσει το προβλεπόμενο επιμορφωτικό Πρόγραμμα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 23/10-04-2014 Πράξη του Δ.Σ., Προγραμματίζει να υλοποιήσει την «Επιμόρφωση του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, μονίμων και αναπληρωτών, (ΠΕ-21,24,25,26,28 και 29)  που θεσμικά στελεχώνει τις ΕΔΕΑΥ, τις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ,  καθώς και  του Ειδικού Βοηθητικού προσωπικού (ΕΒΠ) που στελεχώνει σχολικές μονάδες Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης»,  ως παρακάτω:

Α. Τα μέλη των παραπάνω ειδικοτήτων που υπηρετούν στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου θα επιμορφωθούν σε δύο ομάδες στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα:
1η ΟΜΑΔΑ: Οι υπηρετούντες στη Δυτική Θεσσαλονίκη και στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας, Σέρρες, Ξάνθης, Πέλλας, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Πιερίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Τρικάλων θα επιμορφωθούν σε διάστημα δύο (2) ημερών και επί συνόλου 12 ωρών (09:00- 15:00 καθημερινά), τη Δευτέρα 5 Μαΐου και Τρίτη 6 Μαΐου στο χώρο του 88ου Δημοτικού Σχολείου, Ζαμπελίου 2-4, τηλ 2310  826959,Θεσσαλονίκη.

2η ΟΜΑΔΑ: Οι υπηρετούντες στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και στους νομούς Ημαθίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Φλώρινας, Καστοριάς, Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας,  Θεσπρωτίας θα επιμορφωθούν σε διάστημα δύο (2) ημερών και επί συνόλου 12 ωρών (09:00- 15:00 καθημερινά), την Τετάρτη 7 Μαΐου και την Πέμπτη 8 Μαΐου στο χώρο του 88ου Δημοτικού Σχολείου, Ζαμπελίου 2-4, τηλ 2310  826959,Θεσσαλονίκη.

Β. Τα μέλη των παραπάνω ειδικοτήτων που υπηρετούν στις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, θα επιμορφωθούν σε τρεις ομάδες στην Αθήνα και συγκεκριμένα:

1η ΟΜΑΔΑ: Οι υπηρετούντες στη Γ΄Αθήνας-Δυτικής Αττικής, Δ΄Αθήνας, στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου, Κερκύρας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας και στα νησιά Αμοργός, Θήρα, Νάξο, Σίφνος, Σύρος θα επιμορφωθούν σε διάστημα δύο (2) ημερών και επί συνόλου 12 ωρών ( 09:00- 15:00 καθημερινά), τη Δευτέρα 5 Μαΐου και Τρίτη 6 Μαΐου στο χώρο  του Πρότυπου Κέντρου, της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, «Πόρτα Ανοιχτή» Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη.

2η ΟΜΑΔΑ: Οι υπηρετούντες στην Εκπ/κή Περιφέρεια Α΄Αθήνας, Πειραιά, στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας και στα νησιά Χίος, Σάμος, Λήμνος, Λέσβος, Ικαρία θα επιμορφωθούν σε διάστημα δύο (2) ημερών και επί συνόλου 12 ωρών (09:00- 15:00 καθημερινά), τη Δευτέρα 12 Μαΐου και την Τρίτη 13 Μαΐου στο χώρο του «Τεχνόπολις»- ΓΚΑΖΙ Πειραιώς 100, Αθήνα

3η ΟΜΑΔΑ: Οι υπηρετούντες στη Β΄Αθήνας-Ανατολικής Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Εύβοιας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων και στα νησιά Κάλυμνο, Κως, Ρόδος θα επιμορφωθούν σε διάστημα δύο (2) ημερών και επί συνόλου 12 ωρών ( 09:00- 15:00 καθημερινά), την Τετάρτη 14 Μαΐου και την Πέμπτη 15 Μαΐου στο χώρο του «Τεχνόπολις»- ΓΚΑΖΙ Πειραιώς 100, Αθήνα.

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους  Περιφερειακούς  Διευθυντές όπως εκδόσουν την άδεια μετακίνησης για όλους τους επιμορφούμενους της Περιφέρειάς τους, σύμφωνα με το παράρτημα, (πατήστε εδώ για να ανοίξετε το παράρτημα) προς τα αντίστοιχα Κέντρα Επιμόρφωσης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς και τους  Προϊσταμένους  Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Αττικής και Θεσσαλονίκης να διευκολύνουν όλους τους εμπλεκόμενους στο ανωτέρω πρόγραμμα επιμόρφωσης κατά τις ημέρες της διεξαγωγής του.

Πηγή: esosΑναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις