Με νέο σύστημα η επιλογή των αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή

Χρηματοδοτικό κενό για τις προσλήψεις

Ως τροπολογία θα κατατεθούν εντός των ημερών οι ρυθμίσεις που αφορούν τους αναπληρωτές ειδικής αγωγής, το ειδικό επιστημονικό προσωπικό καθώς και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος στη χθεσινή συνάντηση με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής.

Το news.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΤΕΛΛΑ κ.Βούγια ο οποίος δήλωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην πιο πάνω απόφαση για να εφαρμοστούν οι νέες ρυθμίσεις για το εκπαιδευτικό προσωπικό της ειδικής αγωγής από το νέο σχολικό έτος που ξεκινά το Σεπτέμβριο.

Ο κ. Βούγιας ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι ακόμα δεν έχει δοθεί απάντηση για την πραγματοποίηση διαγωνισμού ειδικής αγωγής, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Δερμεντζόπουλος, ενώ αναμένεται για ακόμη μια χρονιά να πραγματοποιηθούν χιλιάδες προσλήψεις μέσω του ΕΣΠΑ που όμως δε λύνουν το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο της Ειδικής Αγωγής αυτό αναμένεται να κατατεθεί στο δεύτερο θερινό τμήμα της και κατά τα φαινόμενα θα ψηφισθεί στα τέλη Αυγούστου ενώ ακόμα γίνονται τροποποιήσεις. Ο κ. Βούγιας δήλωσε στο news.gr ότι η γενική φιλοσοφία δεν αλλάζει αλλά πιθανές είναι οι τροποποιήσεις σε τομείς όπως τα μεταπτυχιακά και άλλα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας αναφέρθηκε και στο χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει στο ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με τον κ. Βούγια οι πιστώσεις του νέου ΕΣΠΑ μπορούν να δοθούν μετά την έναρξη του σχολικού έτους και γι αυτό το λόγο το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ζητήσει από τον κ. Σταϊκούρα ένα ποσό έναντι ώστε να πραγματοποιήσει προσλήψεις καθώς, όπως έχει γράψει το news.gr, οι 2.000 πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού δεν επαρκούν για την κάλυψη των 20.000 και πλέον κενών.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Βούγια, εκτενώς συζητήθηκε το θέμα των σε διαθεσιμότητα εξειδικευμένων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων, με τον αντίστοιχο κωδικό γενικής αγωγής και εκπαίδευσης και προέκταση "50", των ΕΕΕΕΚ και ΤΕΕ(Κεραμικής, Χειροτεχνίας, Αγγειοπλαστικής, Μεταξοτυπίας, Βιβλιοδεσίας) και ο υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος δεσμεύθηκε να επανακατατεθεί η Τροπολογία από το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την οποία το σύνολο των κατεχόμενων από το προσωπικό αυτό οργανικών θέσεων επανασυστήνονται και αίρεται για το προσωπικό των ειδικοτήτων αυτών το καθεστώς διαθεσιμότητας.
"Όλα αυτά όμως με την επισήμανση πως υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί αυτό που συνέβη και την πρώτη φορά που κατατέθηκε η επίμαχη Τροπολογία από το Υπουργείο Παιδείας, δηλαδή να θέσει veto το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αυτή να αποσυρθεί", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καλόγηρος Βασίλειος


Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις