Γλυκά Νερά  10/9/2014

Προς:    1. Δ/ντρια ΠΕ Ανατ. Ατττικής

2. Περιφερειακή Δ/νση ΠΕ & ΔΕ Αττικής

3. Γραφείο Υπουργού Παιδείας

(μέσω της Περιφερειακής Δ/νσης)

Κοιν.:    1. Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αλ. Δελμούζος

2. Σύλλογο Εκπαιδευτικών Κ. Σωτηρίου

3. Σύλλογο Εκπαιδευτικών Σωκράτης

4. Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ




Οι Δ/νσεις Εκπ/σης αποτελούν τον ενδιαμέσο κρίκο ανάμεσα στις σχολικές μονάδες και την κεντρική εξουσία – (Υπουργείο Παιδείας). Η Δ/νση Ανατ. Αττικής, σε σχέση με τις άλλες Δ/νσεις στην Αττική αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση εξαιτίας των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που διαθέτει:

  •  μεγάλη σε έκταση (Γραμματικό – Λαύριο – Αχαρνές – Διόνυσος – Συκάμινο)
  •  έχει στην εποπτεία της 45.000 μαθητές και 400 σχολικές μονάδες
  •   έχει το μεγαλύτερο αριθμών ιδιωτικών σχολικών μονάδων
  • στεγάζεται σε ένα κτίριο στο οποίο υπήρχε μόνο η Δ/νση χωρίς τα Γραφεία. Επίσης, διατηρεί κτίριο στις Αχαρνές, όπου υπάρχουν οι φάκελοι των σχολείων και το αρχείο βρίσκεται σε αποθήκη σχολικής μονάδας στην Παλλήνη. Οι μετακινήσεις ανάμεσα στα κτίρια για υπηρεσιακές εργασίες γίνεται με προσωπικά έξοδα.
  •   Η χρηματοδότηση εδώ και 4 χρόνια είναι ανύπαρκτη.
  •  Η καθαριότητα του κτιρίου εδώ και 4 χρόνια είναι από ανύπαρκτη έως μηδαμινή κατά διαστήματα.
  •   Οι συνθήκες αυτές οδηγούν, εμάς, τους ελάχιστους υπαλλήλους να δουλεύουμε εντατικά, χωρίς καν τη δυνατότητα να λαμβάνουμε τις θεσμοθετημένες άδειες.
  • Η υπερεργασία είναι ένα φαινόμενο όχι μόνο την περίοδο έναρξης της σχολικής χρονιάς αλλά εκτίνεται σε όλο το έτος.
  • Οι υπάλληλοι αγοράζουμε μόνοι μας τη γραφική ύλη, τυπώνουμε στο σπίτι μας έγγραφα της υπηρεσίας ή παρακαλούμε δ/ντές των σχολείων για τη στοιχειώδη κάλυψη των αναγκών της Δ/νσης.
  • Η καθαριότητα γίνεται από εμάς τους ίδιους που άλλοτε είμαστε Προϊστάμενοι, άλλοτε καθαριστές, κλητήρες, υπάλληλοι για όλες τις υποτιθέμενες θέσεις εργασίας.

Από την άλλη το ΥΠΑΙΘ ανακοινώνει καθημερινά την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό των Κεντρικών Υπηρεσιών του, του ΙΕΠ, των Μητροπόλεων, των Γενικών Αρχείων του Κράτους, των Βιβλιοθηκών, των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Το ερώτημα που σας θέτουμε είναι απλό:

  • Μήπως ξεχάσατε μία δομή που εσείς εποπτεύετε;
  • Μήπως μπορείτε να μας εξηγήσετε πώς θα αρχίσουν τα σχολεία, όταν χωρίς προσωπικό τρέχουμε να προλάβουμε να τοποθετήσουμε όσους προσλαμβάνετε μέχρι και 10 Σεπτέμβρη;
  • Μήπως ξεχάσατε την πολυπλοκότητα των διαφόρων συστημάτων που απαιτούν σχεδόν αυθημερόν ενημερώσεις (myschool, Εργάνη, e-data, κτλ.);
  • Μήπως δεν είστε εσείς που δώσατε στις Δ/νσεις την καταχώριση των δεδομένων των εκπαιδευτικών;

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις σας, στη Δ/νση Π.Ε Ανατ. Αττικής δεν υπάρχει υπάλληλος (διοικητικός ή εκπαιδευτικός) να περάσει τα δεδομένα στο  myschool.

Σας ενημερώνουμε ότι τα επιμέρους τμήματα απαρτίζονται από τον παρακάτω αριθμό υπαλλήλων:

o   Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων:  Προϊσταμένη και 1 εκπαιδευτικός

o   ΠΥΣΠΕ: 1 Γραμματέας του ΠΥΣΠΕ

o   Ιδιωτική Εκπαίδευση: 2 διοικητικοί

o   Μισθοδοσία: 1 εκπαιδευτικός και 1 διοικητικός

o   Οικονομικό: 2 διοικητικοί

o   ΕΣΠΑ: 2 διοικητικοί και 1 εκπαιδευτικός

o   Γραμματεία: 1 εκπαιδευτικός και 1 διοικητικός

o   Τμήμα Διοικητικών Θεμάτων: Προϊσταμένη και 6 διοικητικοί.

4 χρόνια δουλεύουμε με το φιλότιμο!

4 χρόνια δουλεύουμε υπερεργαζόμενοι στις Δ/νσεις, όπου δεν είναι όπως σε άλλους τομείς του Δημοσίου που η υπερεργασία αμείβεται.

4 χρόνια δουλεύουμε και μας χρωστούν άδειες ή δεν μπορούμε να τις πάρουμε όποτε μπορούμε εμείς, αλλά όποτε μπορεί η υπηρεσία  λόγω έλλειψης προσωπικού.

4 χρόνια πληρώνουμε για να μας «κρατούν» τα παιδιά μας, για να μπορούμε να προσφέρουμε στο ελληνικό κράτος την υπερεργασία μας.

ΩΣ ΠΟΤΕ;

Φτάσαμε στο απροχώρητο!

Τον Ιούνιο πείσαμε 5 εκπαιδευτικούς – φίλους να αφήσουν τα σχολεία δίπλα στο σπίτι τους και να δεχτούν να δουλέψουν μαζί μας. Δέχτηκαν ως φίλοι, λόγω προσωπικών σχέσεων, γιατί δεν είχαν την ανάγκη  να μειώσουν τις αποστάσεις, όπως άλλοι που είναι μακριά από το σπίτι τους. Και φτάσαμε 10 Σεπτέμβρη να μας ανακοινώνουν ότι δε γίνεται να διατεθούν στη Δ/νση!

Εμείς προκαλούμε όποιον θέλει να περάσει, να μετρήσει πόσοι είμαστε, πώς δουλεύουμε, τι ώρα φεύγουμε. Αλλά όλα έχουν ένα όριο και αυτό ξεπεράστηκε!

Αύριο Πέμπτη προχωράμε σε ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Αύριο Πέμπτη 11/9 θα λειτουργήσουν τα σχολεία μας έχοντας τοποθετηθεί προσωρινά όλοι οι εκπαιδευτικοί που μας έχετε διαθέσει. Δυστυχώς όμως στην Ανατ. Αττική λείπουν όλα: προσωπικό στις Δ/νσεις, εκπαιδευτικοί στα σχολεία.

Γιατί τόση ανισότητα ανάμεσά μας;  Αλλού πλεονάζουν και άλλου λείπουν. Ξεκινάμε τα σχολειά και λείπουν 80 δάσκαλοι,  45 νηπιαγωγοί και ασφαλώς οι ειδικότητες!                                                                                                                                                                                                                                   

  • ΖΗΤΑΜΕ την άμεση διάθεση των 5 εκπαιδευτικών από την Περιφερειακή Δ/νση και τη συνέχιση της στελέχωσης της Δ/νσης. Οι 5 εκπαιδευτικοί δε θα δώσουν τη λύση, αλλά για μας είναι μία βάση να συνεχίσουμε την εργασία μας, να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους συναδέλφους μας και να στηρίζουμε τα σχολειά μας.
  • Από τη Δευτέρα θα ενημερώσουμε τα συνδικαλιστικά μας όργανα & θα αποφασίσουμε τη συνέχιση της διαμαρτυρίας μας
  •  Από τη Δευτέρα θα ενημερώσουμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς …
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  •  Άμεση στελέχωση της Δ/νσης
  • Άμεση στελέχωση των σχολικών μας μονάδων
  • Κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της Δ/νσης
  •  Κάλυψη του θέματος της καθαριότητας


Το εκπαιδευτικό & το διοικητικό προσωπικό της Δ/νσης Π.Ε Ανατ. Αττικής                                                                                                                                                         

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις