Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες...


1-1-2015
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, η Υπηρεσία μου, μου κάνει πρωτοχρονιάτικο δωράκι. Πέρυσι, γύρω στις 20 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Παιδείας μου ανέθεσε στην αρμοδιότητά μου και τα σχολεία των Κυκλάδων, φτάνοντας αισίως τα 1300, μαζί με της Ανατολ. Αττικής και της Β΄Αθήνας, που κανονικά περιλαμβάνει η 2η Περιφέρεια ΕΑΕ στην οποία είμαι τοποθετημένη. Ήταν, φαίνεται, η επιβράβευση, επειδή σε αριθμό σχολείων είχα και έχω τη μεγαλύτερη Εκπαιδευτική Περιφέρεια Σχολ. Συμβούλου.

 Στη συνέχεια, αρχές Γενάρη, με ορίζουν:
α) Συντονίστρια της ΔΕΔΕΑ Ν. Αιγαίου (Δευτεροβάθμιας Ειδικής Διαγνωστικής Επιτροπής Αξιολόγησης, για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες) και
β) Μέλος του Π.Υ.
Σ.Ε.Ε.Π  Ν. Αιγαίου (Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπ/κού Προσωπικού).
Συγχρόνως, από το 2012 είμαι η Συντονίστρια της ΔΕΔΕΑ Αττικής, ενώ παράλληλα, από το 2010 διατελώ επίσης Αναπληρώτρια του Προϊσταμένου Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. Αττικής.


  • Αφού λοιπόν είμαι: α) η Σχολ. Σύμβουλος ΕΑΕ 1300 σχολείων γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, δημοσίων και ιδιωτικών, όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ Ειδ. Αγωγής, ΕΕΕΕΚ) όλης  της Ανατολ. Αττικής, όλης της Β΄Αθήνας και όλων των Κυκλαδίτικων νησιών
  • β) η Σχολ. Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης των 36 Ειδ. Σχολείων όλων των βαθμίδων Ανατολ. Αττικής, Β΄Αθήνας και Κυκλάδων
  • γ) η Συντονίστρια δυο (2) ΔΕΔΕΑ (Αττικής και Ν. Αιγαίου)
  • δ) μέλος του ΠΥΣΕΕΠ Ν. Αιγαίου
  • ε) η Αναπληρώτρια του Προϊσταμένου Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. Αττικής,  

Τι μου έλειπε για να συμπληρώσω όλο το καρέ; Να είμαι Μέλος και του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π  Αττικής. Να λοιπόν που το φετινό μου δωράκι ήταν αυτό ακριβώς που μου έλειπε: Από 1-1-2015 μέχρι 31-12-2016, με όρισαν και Μέλος του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π  Αττικής!

Δε λέω, οι θέσεις ευθύνης αυτές είναι πολύ σημαντικές και είναι τιμή μου  που με επέλεξαν να τις υπηρετώ, γι’αυτό και ευχαριστώ θερμά τον τέως Υπουργό Παιδείας και τους πρώην και νυν Περιφερειακούς Δ/ντές Εκπ/σης Αττικής και Ν. Αιγαίου, για την εμπιστοσύνη τους στο άτομό μου και την ανάθεση των καθηκόντων. Όμως, υπάρχει και το αλλά... των ανθρωπίνων δυνατοτήτων: Είναι μεν θέσεις τιμητικής διάκρισης (και μόνο τιμητικής διάκρισης, διότι δεν υπάρχει ουδεμία οικονομική αμοιβή ή διάκριση) αλλά ένα άτομο πώς μπορεί να ανταποκριθεί εγκαίρως και επαρκώς σε όλες αυτές τις απαιτητικές αρμοδιότητες; Πώς μπορώ να συντονίζω τις 2 ΔΕΔΕΑ (σε Αθήνα και Σύρο), να μετέχω στα ΠΥΣΕΕΠ (ομοίως σε Αθήνα και Σύρο) και παράλληλα να βρίσκομαι σε καθένα από τα 1300 σχολεία (σε Κυκλάδες, Ανατ. Αττική, Β΄Αθήνας) κάθε φορά που υπάρχει κάποιο πρόβλημα και συγχρόνως σε πόσα τηλεφωνήματα μπορώ να απαντώ κάθε μέρα; (σημ.: 1 τηλεφώνημα το μήνα από κάθε Διευθυντή σχολείου=43 τηλεφωνήματα την ημέρα για εμένα). Πόσες επιμορφωτικές ημερίδες και σεμινάρια ή παιδαγωγικές συναντήσεις θα πρέπει να διεξάγω για να καλύψω τις ανάγκες επιμόρφωσης και καθοδήγησης των εκπαιδευτικών (αλλά και των γονιών) 1300 σχολείων, όταν επιπλέον πρέπει να θεωρήσω και να εγκρίνω περί τα 600 Εβδομαδιαία Ωρολόγια Προγράμματα Ειδικών Σχολείων, Τμημάτων Ένταξης, Παράλληλων Στηρίξεων, Κατ’ οίκον Διδασκαλιών, καθώς και να εγκρίνω όλες τις Εκπαιδευτικές Επισκέψεις των Ειδικών Σχολείων και ένα σωρό άλλα θέματα των σχολ. μονάδων αρμοδιότητάς μου; Ας σημειωθεί δε, ότι για γραμματειακή υποστήριξη, με τη βοήθεια του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Αττικής και της Δ/ντριας Δ/νσης Π.Ε. Ανατολ. Αττικής κατάφερα μόλις από τα τέλη Δεκεμβρίου να αποκτήσω μια γραμματέα για 4 μέρες την εβδομάδα! Πώς να κερδίσουμε όμως το στοίχημα της εκπαιδευτικής αναβάθμισης σε τόσο δύσκολες συνθήκες;

Από τη μεριά μου, είναι δεδομένο ότι αγαπώ αυτό που κάνω και με υψηλό αίσθημα ευθύνης πάντα προσπαθούσα και θα προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατό πιο δοτική και αποτελεσματική στο ιδιαίτερα απαιτητικό έργο μου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συντηρώ και τις ιστοσελίδες μου, εμπλουτίζοντας το υλικό σχεδόν καθημερινά. Από όλους εσάς απλά ζητώ κατανόηση, αν δεν τα καταφέρνω πάντα να ανταποκρίνομαι στις προσδοκίες σας.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι

Καλή Χρονιά,
δημιουργική, παραγωγική και αποδοτική,
με υγεία, αγάπη, αισιοδοξία και δύναμη!!!

Ράνια Χιουρέα (PhD),
Σχολ. Σύμβουλος ΕΑΕ
2ης Περιφέρειας (Αν. Αττικής & Β΄Αθήνας) και
17ης
Περιφέρειας (Κυκλάδων)



Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις