Ψηφίζουμε τα σχολεία μας στο διαγωνισμό School Lab

Δυο από τα σχολεία μας, το 26ο και το 29ο Δημοτικά Σχολεία Αχαρνών, συμμετέχουν στο διαγωνισμό Schoollab  https://school-lab.org/index.php/el/    δημιουργώντας  βίντεο διαφορετικά και ενδιαφέροντα, προκειμένου να παρουσιάσουν  επιστημονικά ζητήματα. Τους αξίζουν πολλά μπράβο για την όρεξη, το κέφι και την φαντασία τους!!!
Τα δυο σχολεία συμμετέχουν με εργασίες από πέντε ομάδες μαθητών:



Ένα μέρος της διαδικασίας είναι το βραβείο κοινού, που απονέμεται στην ομάδα που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από τους εγγεγραμμένους χρήστες του Schoollab.

H διαδικασία εγγραφής διαρκεί μόνο δύο λεπτά και άλλο τόσο η ψηφοφορία.

Σας καλούμε να δείτε τα βίντεο και να ψηφίσετε αυτά που θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα.
Στη συνέχεια παραθέτουμε τις αναλυτικές οδηγίες για την ψηφοφορία από τους διοργανωτές






Διαδικασία ψηφοφορίας του κοινού
 ΠΟΤΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ:

Από την Πέμπτη 12 Μαρτίου έως και την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, ώρα 23:59.

 ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ:

Κάθε ένας που έχει εγγραφεί στην πλατφόρμα του School Lab έχει δικαίωμα να ψηφίσει
Επομένως για ψηφίσεις ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ έχεις λογαριασμό χρήστη και κωδικούς, (να κάνεις αυτό που λέμε login στην πλατφόρμα)
 ΦΙΛΟΙ και λοιποί …ψηφοφόροι
Θα ανοίξεις λογαριασμό και θα «εγγραφείς» στο σύστημα με κωδικούς,  αλλιώς δε μπορείς να ψηφίσεις.
 ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ:
Δίπλα στο βίντεο θα έχει ένα κουτάκι που θα το τσεκάρεις και εκεί κάπου θα έχει κι ένα «κουμπάκι» που θα λέει «ψήφισε» και θα το «πατάς».
 ΠΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ:
Μπορείς να ψηφίσεις ΜΕΧΡΙ 3 βίντεο.
Που σημαίνει ΤΣΕΚΑΡΕΙΣ ΠΡΩΤΑ τα τρία κουτάκια και ΜΕΤΑ πατάς το κουμπάκι «ψήφισε». Πρόσεξε γιατί αν κάνεις λάθος ΔΕΝ σε αφήνει το σύστημα να αλλάξεις κάτι  ή να ξαναψηφίσεις  – κάθε «λογαριασμός χρήστη» μπορεί να ψηφίσει μόνο μια φορά.

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ;
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που δεν μπορείς να δεις κάποιο βίντεο ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ, πιθανόν δεν έχεις εγκατεστημένο στον υπολογιστή σου το πρόγραμμα που χρειάζεται
για να «ανοίγει» τα συγκεκριμένα φορμάτ των βίντεο. ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, πρέπει να κατεβάσεις κάποιο πρόγραμμα που να «διαβάζει» τέτοια φορμάτ (πχ το VLC player, που είναι και δωρεάν)
 Η Τελετή Λήξης του School Lab κι η ανακοίνωση του νικητή θα γίνουν στο «Τεχνόπολις», Πειραιώς 100, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015.

Σας καλούμε να προωθήσετε αυτό το μήνυμα σε γνωστούς και φίλους σας



Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις