Πώς θα επιλεγούν Διευθυντές Σχολείων και Διευθυντές Εκπαίδευσης

Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τ. Κουράκης, βασική προϋπόθεση για να είναι κάποιος υποψήφιος για Διευθυντής Σχολείου, είναι να συγκεντρώσει το 20% των ψήφων των μελών του Συλλόγου Διδασκόντων, ενώ:
  • Τα τυπικά προσόντα υποβάλλονται από τους υποψήφιους Διευθυντές στα ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ.
  • Τα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ δεν κάνουν κατάταξη, απλώς βάζουν τα μόρια, σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται.
  • Την εγκυρότητα των δικαιολογητικών έλεγχουν τα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ
  • Τα μοριοδοτούμενα προσόντα είναι:

(α) η διοκητική εμπειρία

(β) η διδακτική εμπειρία

(γ) η παιδαγωγική συγκρότηση και

(δ) η κατάρτισή τους

Σύνολο μορίων 67% επί της συνολικής μοριοδότησης.

Απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να θέσουν υποψηφιότητα είναι: η 8ετής διδακτική προϋπηρεσία και η πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογίας, Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), επιπέδου 1.

Κάθε υποψήφιος/α μπορεί να βάλει υποψηφιότητα σε δυο το πολύ σχολικές μονάδες, εφόσον έχει υπηρετήσει σε αυτές την τελευταία πενταετία.

Για την κατάργηση της συνέντευξης των υποψηφίων Διευθυντών ο κ. Κουράκης είπε ότι «χρησιμοποιούνταν από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για αρεστές επιλογές. Εμείς αποποιούμεθα αυτό το λεγόμενο προνόμιο και αναθέτουμε στο Σύλλογο Διδασκόντων να αποφασίσουν».

Για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να τον ψηφίσει το 20% των διδασκόντων.

Ο κ. Κουράκης διευκρίνισε ότι υπάρχει ένα κατώφλι 20%. Κάποιος δηλαδή θα πρέπει να συγκεντρώσει τις ψήφους του 20% των διδασκόντων και να προστεθούν και τα υπόλοιπα μόρια που διαθέτει.

Στα Πειραματικά και Πρότυπα

Για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να έχει θητεία τουλάχιστον δύο χρόνια σε αντίστοιχο σχολείο.
Κάτι ανάλογο με μικροαλλαγές θα γίνει και με την επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης, τόνισε ο κ. Κουράκης.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Κουράκη:

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις