Στήριξη των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και των Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων και Λυκείων

Από το 2010-11 δεν έχει εκδοθεί εγκύκλιος ίδρυσης Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Τμημάτων Ένταξης

Στρατηγικό στόχο του Υπουργείου Παιδείας αποτελεί η ποιοτική αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης χώρας μας, όπως προκύπτει από έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού κ. Τάσου Κουράκη προς τη Βουλή. Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται ότι το Υπουργείο σχεδιάζει τη στήριξη των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) με όλα τα δυνατά μέσα και εντός του πλαισίου των υφιστάμενων δημοσιονομικών δυνατοτήτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης η φοίτηση διαρκεί 6 χρόνια. Από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του ΥΠΟΠΑΙΘ εκδίδονταν εγκύκλιος που αφορούσε στην υποβολή προτάσεων για Ίδρυση Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε). Η εν λόγω εγκύκλιος αποστέλλονταν στα ΚΕΔΔΥ τα οποία πρότειναν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Αθμιας και Βθμιας την ίδρυση ΣΜΕΑΕ, στις Δ/νσεις όλης της χώρας και κοινοποιείτο και στους Σχολικούς Συμβούλους ζητώντας την υποβολή σχετικών εισηγήσεων.

Από το σχολικό έτος 2010-11, ως γνωστό, δεν έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος για ίδρυση νέων ΣΜΕΑΕ και Τ.Ε. Παρόλα αυτά, ως προς την προοπτική ίδρυσης νέων Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., αποτελεί πλέον ισχυρή δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας η εξέταση όλων των αναγκών και η κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων για την ανάπτυξη δομών της ειδικής εκπαίδευσης.

Μεταξύ των άλλων ο κ. Κουράκης επισημαίνει ότι το Υπουργείο Παιδείας θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση της λειτουργίας του θεσμού των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., καθώς επίσης και των Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων και Λυκείων, στο πλαίσιο της ανάγκης για συνολικότερη βελτίωση και αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.


Ράνια Χιουρέα
    6-4-2015



Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις