«Μαγικός» χορός μπερδεύει μυαλό και μάτια! (VIDEO)

Ο χορός που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο ονομάζεται «Strumpfhosentanz», δηλαδή «Χορός των καλσόν» και είναι ένας χορός που προκαλεί  εντύπωση και γέλια σε όσους τον παρακολουθήσουν.

Οι χορευτές φορούν ασπρόμαυρα καλσόν/κολάν με στόχο να μπερδέψουν το μυαλό και να ξεγελάσουν το μάτι του θεατή. Το καταφέρνουν με ευκολία. Όσο παρατηρητικοί και να είστε, κάπου θα το χάσετε… Είναι ένας περίεργος χορός οφθαλμαπάτη!!!

Πρόκειται για κάτι πολύ ξεχωριστό, αφού παρακολουθώντας τους χορευτές δεν μοιάζει ευδιάκριτο σε ποιον ανήκουν τα πόδια.
Ο χορός των καλσόν μπορεί να μπερδεύει μικρούς και μεγάλους, είναι όμως κατά γενική ομολογία κάτι όμορφο.




ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Θα μπορούσε να γίνει μια εντυπωσιακή παρουσίαση σε κάποια σχολική εκδήλωση.

Θα φροντίσουμε οι φορεσιές και βασικά τα καλσόν/ κολάν, να είναι οπωσδήποτε δίχρωμα (άσπρα-μαύρα, ή άσπρα-μπλε, ή κίτρινα-μαύρα, ή κόκκινα-μαύρα κλπ) και για να αναδειχτεί καλύτερα το χορευτικό, το φόντο πίσω από τους χορευτές να κάνει έντονη αντίθεση με τα κολάν. 


Κάθε χορευτής φοράει 2 καλσόν ή κολάν: από ένα μπατζάκι σε κάθε πόδι, πχ ένα άσπρο κολάν και ένα μαύρο, ενώ το άλλο μπατζάκι τού κολάν, αντίστοιχα, το φοράει το ένα ο διπλανός του από δεξιά και το άλλο ο διπλανός του αριστερά. Μόνο ο πρώτος και ο τελευταίος, οι ακριανοί δηλ. χορευτές, στα εξωτερικά πόδια τους φορούν ένα μπατζάκι σκέτο. Τα χρώματα των κολάν είναι εναλλάξ πχ  άσπρο-μαύρο.

Από επάνω, μπορούν να φορέσουν ο καθένας ένα ασπρόμαυρο πουκάμισο ή μπλούζα μακριά, σε αντιστοιχία με τα χρώματα των κολάν. Μπορεί όμως να φορούν ένα μονόχρωμο μακρύ πουκάμισο πχ άσπρο, μαύρο ή ό,τι άλλο. (Δείτε μερικές ιδέες και στις φωτογραφίες).

Βασικά η οφθαλμαπάτη δημιουργείται με τα κολάν και όχι με τις μπλούζες.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσο πιο κοντά βρίσκονται οι γοφοί των χορευτών που μοιράζονται το κάθε κολάν, τόσο πιο επιτυχημένο είναι το αποτέλεσμα. Επίσης ο συγχρονισμός είναι σημαντικός.

Όσο για τα βήματα, μπορείτε εύκολα να τα ξεσηκώσετε, αν παρακολουθήσετε στο βίντεο τις κινήσεις και τα βήματα ενός μόνο χορευτή ή και του διπλανού του, που χορεύουν ως «καθρέφτης». Δηλ. αφού μοιράζονται πχ το ίδιο μαύρο κολάν, σημαίνει ότι ο ένας φοράει μαύρο στο αριστερό πόδι και ο πλαϊνός του στο δεξί. Άρα ό,τι κίνηση κάνει ο ένας με το αριστερό πόδι, ο άλλος κάνει με το δεξί.

Φυσικά μπορείτε να βάλετε και δικές σας χορογραφικές επινοήσεις,  όπως και μουσική τής επιλογής σας και με τη δημιουργική φαντασία σας να εντυπωσιάσετε με ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο!



Ράνια Χιουρέα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις