Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό






Ένα πανελλαδικό πρόγραμμα για παιδιά που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους

Στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, η μουσική αποτελεί κίνητρο για το παιδί, προκειμένου να αλληλεπιδράσει με το περιβάλλον, να αναπτύξει επικοινωνιακές δεξιότητες και να αποκτήσει θετικές εμπειρίες σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο.


Η «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση» οργανώνει για τέταρτη χρονιά μουσικό εργαστήρι με τίτλο «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό», για παιδιά που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη, αλλά θα ταξιδέψει για δεύτερη χρονιά και σε πόλεις όλης της Ελλάδας, όπως στα Ιωάννινα, το Κιλκίς, το Αγρίνιο, τη Σαντορίνη, το Βόλο, το Ρέθυμνο, τη Θεσσαλονίκη, τη Λαμία, τη Μυτιλήνη, τα Χανιά.

Οι δυνατότητες εκπαίδευσης των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού είναι απεριόριστες... Αυτό το εργαστήριο της Στέγης αποσκοπεί στην αισθητική αγωγή τους ως αναπόσπαστο στοιχείο της εκπαιδευτικής εμπειρίας τους.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει μουσικές δραστηριότητες ειδικά μελετημένες προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών. Στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, η μουσική αποτελεί κίνητρο για το παιδί, προκειμένου να αλληλεπιδράσει με το περιβάλλον, να αναπτύξει επικοινωνιακές δεξιότητες και να αποκτήσει θετικές εμπειρίες σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο.

Μέσα από μια σειρά μουσικών συνθέσεων, δουλεύουμε τις έννοιες της σωματογνωσίας και του χώρου, αλλά και καθημερινές δραστηριότητες και ρουτίνες της ζωής των παιδιών. Τα παιδιά έρχονται σε δημιουργική επαφή με τους ήχους και γνωρίζουν από κοντά τα διάφορα μουσικά όργανα. Η μουσική χρησιμοποιείται ως μέσο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην ανάπτυξη της μη λεκτικής επικοινωνίας.

Σε ένα ασφαλές περιβάλλον, τα παιδιά βιώνουν την εμπειρία της συνεργασίας και της ομαδικότητας με εργαλείο τη μουσική. Τελικός στόχος; Η μουσική γιορτή που ετοιμάζουν για το τέλος, με πρωταγωνιστές τα ίδια!


Συντελεστές:
Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από μια ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών, με υπεύθυνη τη μουσικολόγο και μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Παναγιωτάκου.

Κύκλοι εργαστηρίων εντός Στέγης 2015
Τα Σάββατα 7, 14, 21 και 28 Νοεμβρίου & 5 και 12 Δεκεμβρίου
 Παιδιά 5-7 ετών: 10:00-12:00
Παιδιά 8-11 ετών: 12:00-14:00
 
Κύκλοι εργαστηρίων εντός Στέγης 2016
Τις Τετάρτες 17 και 24 Φεβρουαρίου & 2, 9, 16 και 23 Μαρτίου
 Παιδιά 5-7 ετών: 16:00-18:00
Παιδιά 8-11 ετών: 18:00-20:00
 
Προϋποθέσεις:
Η παρουσία των γονέων είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια των εργαστηρίων. Οι ίδιοι οι γονείς καθορίζουν το βαθμό συμμετοχής τους.

Εντός Στέγης
 Υποχρεωτική συμμετοχή και στις έξι συναντήσεις του κάθε κύκλου.
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Περιφέρεια
 Υποχρεωτική συμμετοχή και στις τρεις συναντήσεις του κάθε κύκλου.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα επικοινωνίας που θα κοινοποιηθούν ανά προορισμό. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Οι ημερομηνίες για τα εργαστήρια στην περιφέρεια θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του έτους.

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8002
 Email: education@sgt.gr


Δείτε περισσότερα εδώ: http://www.sgt.gr/gre/SPG1484/ Στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, η μουσική αποτελεί κίνητρο για το παιδί, προκειμένου να αλληλεπιδράσει με το περιβάλλον, να αναπτύξει επικοινωνιακές δεξιότητες και να αποκτήσει θετικές εμπειρίες σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις