2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
Πεδούλα Κύπρου 1 & Ανθηρού, Παιανία Αττικής
Σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς:

"Πόση ελευθερία να δώσω στο παιδί μου
και ποια όρια πρέπει να του βάλω;"


Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 ώρα 18:00-20:00
                                                                                       
Εισηγήτρια: Ράνια Χιουρέα
Διδάκτωρ Σχολής Ψυχολογίας και Επιστημών της Αγωγής
Πανεπιστημίου Γενεύης
Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Τα όρια, όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο, είναι ένδειξη αγάπης και ένα μέρος της φροντίδας που παρέχουν οι γονείς στα παιδιά τους. Tα παιδιά χρειάζονται παράλληλα με ένα ασφαλές περιβάλλον αγάπης και όρια. Ως όρια μπορούν να χαρακτηρισθούν οι γενικοί κανόνες, που ορίζουν στο παιδί τι επιτρέπεται και τι όχι. Τα όρια δηλαδή παρέχουν κατευθυντήριες γραμμές για τη συμπεριφορά και βοηθούν τα παιδιά να μάθουν ποια συμπεριφορά είναι κοινωνικά αποδεκτή και ποια όχι.
Ένα σαφές και ξεκάθαρο πλαίσιο, που δεν αφήνει ερωτηματικά και αμφιβολίες, μία σταθερή δομή και ένα πρόσφορο έδαφος για ουσιαστική επικοινωνία είναι βασικά συστατικά για μια υγιή σχέση και κατά συνέπεια για τη μείωση ανεπιθύμητων συμπεριφορών που συχνά φέρνουν σε δύσκολη θέση τους γονείς.
Το παιδί που ζει σε κλίμα συναισθηματικής ζεστασιάς, αλλά ταυτόχρονα έχει όρια, νιώθει ασφάλεια και υποστήριξη και είναι ένα παιδί χαρούμενο, με αυτοπεποίθηση. Επίσης, το παιδί αυτό έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει υπεύθυνος, και κοινωνικά και συναισθηματικά νοήμων ενήλικας, σε σχέση με τα παιδιά που τους έχουν τεθεί λίγα ή καθόλου όρια.
Τι θα διαπραγματευτούμε:


  • Όρια: τι σημαίνουν και πώς μπορούν να βοηθήσουν στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού
  • Τι γίνεται όταν χάνονται τα όρια στο σπίτι (Αντιμετώπιση της παραβίασης των ορίων)
  • Η υπερβολή στη θέσπιση ορίων
  • Πόση ελευθερία δίνουμε και πώς βάζουμε όρια στα παιδιά
  • Κάποιες γενικές χρήσιμες κατευθύνσεις για γονείς για την οριοθέτηση των παιδιών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις