Τρία φρέσκα περιστατικά απείρου κάλλους, που έλαβαν χώρα τις πρώτες μέρες του Ιουλίου εν έτει 2016, στην όμορφη Πατρίδα μας, όπως τα κατέγραψαν οι ίδιοι οι μάρτυρες...

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 1ο: «Λεωφορείον ο πόθος»
Ξανά νοσοκομείο για γρήγορη θεραπεία κρίσης άσθματος.
Επιστροφή με λεωφορείο, δυστυχώς. Η μόνη άδεια θέση ήταν μπροστά, σχεδόν πλάι στον οδηγό.
Και ο οδηγός βρίζει τον μπροστινό του οδηγό, που δεν κολλάει στους μπροστινούς και τον καθυστερεί...
Κορνάρει συνεχώς. Κάποια στιγμή παίρνει τηλέφωνο την άμεση δράση και δίνει τον αριθμό τού μπροστινού αυτοκινήτου, καθώς και τα δικά του στοιχεία, για να τον προλάβουν κάπου στην Πανεπιστημίου - οδηγός και μάλιστα λεωφορείου, που κολλάει εντελώς στο μπροστινό αυτοκίνητο (μα πόση είναι η νόμιμη απόσταση;), που μιλάει στο κινητό, που ανοίγει την πόρτα για να βρίσει μετά από μερικές ταρζανιές για να βρεθεί πλάι του...
«Κατέβα, ρε, να μου τα πεις από κοντά», απαντάει ο άλλος.
Ευτυχώς ο οδηγός δεν κατεβαίνει, αλλά αρχίζει να βρίζει τους βρωμιάρηδες, που γέμισαν  και γα....σαν  τον τόπο μας, αυτόν τον παράδεισο που το μόνο που τού έφταιγε ήταν οι αλλοδαποί. Κι' ο άλλος, με το πανάκριβο αυτοκίνητο και τις βουλγάρικες πινακίδες, δεν ήταν αγγελάκι φυσικά, αλλά απλώς έψαχνε τον δρόμο, δεν ήξερε πού έπρεπε να στρίψει.
Η θεραπεία με μεγάλες δόσεις οξυγόνου αναζωογονεί και δεν ένοιωθα τόσο κουρασμένη, παρ' όλες τις εξετάσεις και την παραμονή στο νοσοκομείο για εικοσάωρο. Όμως δεν ήμουν και τόσο καλά που να αντιδράσω. Και ήταν από τις λίγες φορές που δεν αντέδρασα στο ξενοφοβικό παραλήρημα.
Ο οδηγός μουρμούριζε, αμφιβάλλω αν τον άκουσε άλλος επιβάτης, αν αντιδρούσα θα ήμουν μόνη, αλλά και πάλι τώρα το μετανιώνω.
Αγάπη Ντ.
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 2ο: «Κι από την μύγα ξίγκι»
Αγαπητοί μου φίλοι.
Η μητέρα μου, 86 ετών και σχεδόν κατάκοιτη, λαμβάνει σύνταξη 370 ευρώ. Ένεκα αυτού εδικαιούτο και λάμβανε ΕΚΑΣ*, η χορήγηση του οποίου διεκόπη τον Ιούλιο.
Αρχικά έστειλα μέιλ στον ΟΑΕΕ που υπάγεται, στο οποίο δεν απάντησε κανείς. Στη συνέχεια πήγα στο Λογιστήριο του ΟΑΕΕ (Πειραιώς), όπου μου είπαν ότι πρέπει να υποβάλει αίτηση για την χορήγησή του ΕΚΑΣ, προκειμένου να ελεγχθεί αν το δικαιούται.
Είπα ότι το σύνολο των στοιχείων που χρειάζεται η υπηρεσία το έχουν και επιπρόσθετα  «Πώς θα μπορέσει αυτή γυναίκα να προσκομίσει τα στοιχεία που θέλετε, ούσα κατάκοιτη;;»  ... και η απάντηση που έλαβα είναι: «Έτσι μας είπε το Υπουργείο με εγκύκλιο»!
Πιστεύω ότι δεν είναι η μητέρα μου η μοναδική περίπτωση και ότι ανάλογες υπάρχουν αρκετές. Αν δεν είχε κάποιον άνθρωπο να την συνδράμει τι θα έκανε;;  Μήπως έχετε κάτι να μου πείτε εσείς;
Βασίλης Δ.
* ΕΚΑΣ = Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων. Καταβάλλεται στους δικαιούχους σύνταξης γήρατος, αναπηρίας και θανάτου (ασφαλιστικοί φορείς Υπουργείου Εργασίας).
Παρατήρηση: Πώς πρέπει άραγε να ταρακουνηθεί αυτό το θηρίο της γραφειοκρατείας και του να αποδεικνύεις κάθε φορά ότι ζεις;
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 3ο: «Ο ταρίφας»
Εταιρία ταξί, συνεργαζόμενη με ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο, ζήτησε μέσω του ξενοδοχείου, 90€ από Ελβετίδα τουρίστρια με απώλεια όρασης την Κα Dionysia Tisseau, προκειμένου να μεταφερθεί με όχημά τους από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου στο ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο. Λογικότατο;
Της ζήτησαν έξτρα 30€ για τη μεταφορά του σκύλου - οδηγού της...
Σύνολο, 120€.
Φυσικά κι αρνήθηκε να τα καταβάλει, με την απάντηση,  πως επειδή οι σκύλοι - οδηγοί επιτρέπονται παντού κι εφόσον πληρώνει εκείνη για τη μεταφορά της, δεν υπάρχει λόγος, ο σκύλος - οδηγός να πληρώσει κόμιστρο. Ούτε υπάρχει κανένας νόμος που να γράφει κάπου, κάτι τέτοιο.
Αυτού του είδους η εκμετάλλευση των " εξιδεικευμένων αναγκών" των τουριστών, υπήρχε ανέκαθεν στην Ελλάδα. Κι όπως φαίνεται, κάποιοι προτιμούν να ρισκάρουν κάποιες πενταροδεκάρες στην "καμπούρα των αναπήρων τουριστών", παρά να επενδύσουν στην εξέλιξη της πελατείας τους, μέσα από την ικανοποίησή τους...
Τέλος, καλό θα ήταν οι ξενοδόχοι, οδηγοί, αστυνομικοί κλπ να γνωρίζουν την κείμενη νομοθεσία και να μη λένε ό,τι να 'ναι στον κόσμο.
Ιωάννα-Μαρία Γκ.
Ηθικό συμπέρασμα:
Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά, πως στην κρίση οδηγηθήκαμε από τη νοοτροπία μας κι αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, προκοπή δεν πρόκειται να δούμε.
Επιμέλεια ανάρτησης: Ράνια Χιουρέα
Δημοσίευση chiourea.gr  στο Επικαιρότητα-Κοινωνία
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις