Σε ποια δημοκρατική χώρα οι αστυνομικοί άνευ λόγου και αιτίας και χωρίς εξήγηση, συλλαμβάνουν στο δρόμο με χειροπέδες παιδιά, ενώ στον τόπο εμπρησμού, ανάμεσα  σε σπίθες, στάχτες και καπνό δεν συλλαμβάνουν τον ένοχο, ο οποίος μάλιστα ομολογεί την εμπρηστική ενέργειά του; Στην Ελλάδα γίνεται. Στην Αθήνα του σήμερα!
Σάββατο 4 Απριλίου 2009 βράδυ, προς Κυριακή, μεταξύ των οδών Λυκούργου-Σταδίου-Αιόλου, περιπολικά περικυκλώνουν ξαφνικά μια παρέα  μαθητών  Λυκείου (2 μαθητές της Α΄, ένας μαθητής της Β΄ και 2 μαθητές της Γ΄ τάξης) που βαδίζουν αμέριμνοι προς Ομόνοια, για να πάρουν το μετρό. Πετάγονται έξω αστυνομικοί και αρχίζουν να φωνάζουν στους 5 μαθητές «κάτω, κάτω». Τους υποχρεώνουν να καθήσουν κάτω στο δρόμο. Οι μαθητές ξαφνιάζονται. Ρωτούν τι συμβαίνει. Καμμιά απάντηση. Οι αστυνομικοί τους περνούν χειροπέδες!!! τους βάζουν στα περιπολικά και τους μεταφέρουν άρον άρον στο Αστυνομικό Τμήμα.  Εκεί τους κράτησαν 2 ώρες, χωρίς να ειδοποιήσουν τους γονείς, ως όφειλαν, δεδομένου ότι τα παιδιά ήταν ανήλικα. Τους άφησαν ελεύθερους αφού τους ρώτησαν κάμποσες φορές τα στοιχεία τους, παρόλο που είχαν μαζί τους αστυνομικές ταυτότητες.


Εμπρηστές διώκονται μόνο με μήνυση και όχι αυτεπάγγελτα από την Αστυνομία!!!

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 πρωί. Στο λόφο Κουρεμένου στον Αγ. Στέφανο Αττικής, κάτω από πεύκα μέσα σε απερίφρακτο οικόπεδο ξεπηδούν φλόγες, από πολλαπλές εστίες φωτιάς. Περίοικοι καλούν την Άμεσο Δράση. Φτάνει περιπολικό με 2 αστυνομικούς. Ο εργολάβος διπλανής οικοδομής λέει ότι τη φωτιά την έβαλε εργάτης του συνεργείου του. Ο εργάτης παραδέχεται ότι έβαλε φωτιά και ζητάει συγγνώμη. Στην ερώτηση του αστυνομικού γιατί το έκανε, απαντάει ότι ένας μεσίτης τον έβαλε  να ανάψει φωτιά, για να καθαρίσει το οικόπεδο και να μπορέσει να το πουλήσει!!!
Στη συνέχεια, αντί οι αστυνομικοί να συλλάβουν τον ένοχο και να τον πάνε αυτόφορο, ζητούν κάποιος περίοικος να πάει στο Αστυνομικό Τμήμα να υποβάλει εναντίον του μήνυση. Επειδή κανείς δεν προθυμοποιείται να μπει σε αυτή τη διαδικασία, το περιπολικό φεύγει, οι αστυνομικοί δηλώνουν στο Αστυνομικό Τμήμα ότι δεν τρέχει τίποτε και έτσι  ο δράστης παραμένει ασύλληπτος, ατιμώρητος, να συνεχίσει το έργο του!
Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους
Οι μαθητές απλά περπατούσαν στο δρόμο. Αυτό φαίνεται αποτελεί δημόσιο κίνδυνο ή θεωρείται έγκλημα. Και είναι τόσο επικίνδυνοι αυτοί οι περιπατητές-μαθητές, που πρέπει να τους συλλαμβάνουν με χειροπέδες!
Αντίθετα, σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον για την αστυνομία, φαίνεται ότι ο εμπρησμός δεν είναι κάτι κακό. Κάθε μεσίτης και οικοπεδοφάγος, μπορεί ελεύθερα να βάζει έναν εργάτη να σκάβει αυλάκια γύρω από τη βάση κάθε πεύκου και να τοποθετεί μικρά ξυλάκια για προσάναμμα (ώστε να είναι σίγουρο ότι οπωσδήποτε θα καούν όλα τα πεύκα) και μετά να ανάβει φωτιά!  Μόνο αν κάποιος πολίτης ενοχληθεί και πάει στο Αστυνομικό Τμήμα να υποβάλει μήνυση, τότε και μόνο τότε θα προβεί η αστυνομία σε σύλληψη του δράστη.
Δηλαδή τα γεγονότα καταμαρτυρούν ότι οι μαθητές συλλαμβάνονται αυτεπάγγελτα, χωρίς λόγο, χωρίς καν μια εξήγηση και χωρίς μήνυση, ενώ δράστης που ομολογεί επί τόπου την εμπρηστική του ενέργεια, δεν συλλαμβάνεται επ’αυτοφόρω, αν δεν προηγηθεί μήνυση από άλλο πολίτη!!!
Η συνέχεια των δυο συμβάντων

  • Την υπόθεση της σύλληψης των 5 μαθητών ανέλαβε ο Συνήγορος του Παιδιού, από την επομένη του συμβάντος. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, λίγους μήνες αργότερα (Ιούνιο-Ιούλιο 2009) το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως ενημέρωνε το Συνήγορο του Παιδιού, ότι δεν έχει καταγραφεί τέτοιο συμβάν στην υπηρεσία τους!
  • Μετά τις αλλαγές ηγεσίας στα Υπουργεία κλπ, ο Συνήγορος του Παιδιού επανήλθε ζητώντας εξηγήσεις. Η Διοίκηση της Αστυνομίας απάντησε ότι έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης για το τι, πώς και από ποιους αστυνομικούς διαδραματίστηκαν τα παραπάνω στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, ενώ ήδη κλήθηκαν και κατέθεσαν οι μαθητές.
  •  Όσον αφορά το θέμα της μη σύλληψης του εμπρηστή, έχει αποσταλεί (25-11-2010) ηλεκτρονικά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (press@astynomia.gr) λεπτομερής καταγραφή των γεγονότων, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, με τον τίτλο: «Ολιγωρία Αστυνομίας σε θέμα εμπρηστικής ενέργειας».
Ράνια Χιουρέα
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις