Εάν έχετε αναμνήσεις από την παιδική σας ηλικία και όταν τις ανακαλείτε νιώθετε χαρούμενοι, τότε φροντίστε να δημιουργήσετε στα παιδιά σας γλυκές αναμνήσεις, που θα θυμούνται για πάντα. Σας προτείνουμε 6 διασκεδαστικούς τρόπους:
1. Διαβάστε τους παραμύθια 
Διαβάστε με το παιδί σας όσα παραμύθια μπορείτε. Δεν έχει σημασία η ηλικία του παιδιού, αυτό που έχει αξία είναι η κοινή δραστηριότητα που έχετε και γίνεται ανάμνηση καθώς το παιδί σας θα μεγαλώνει. Το διάβασμα του παραμυθιού θα σας δώσει την ευκαιρία να βιώσετε μαζί τις περιπέτειες των ηρώων των παραμυθιών.Τα βιβλία τα αγαπούν τα παιδιά, γιατί τους ταξιδεύουν σε ένα κόσμο φανταστικό και όποιος τους τα διαβάζει είναι αυτός που τους δίνει το εισιτήριο για το ταξίδι τους, για αυτό τον αγαπούν.
2. Ακούστε τι έχουν να σας πουν
Στην πολυάσχολη και απαιτητική καθημερινότητα σας μπορεί να μην έχετε διαθέσιμο ούτε ένα λεπτό για να σας πει κάτι που θέλει και το παιδί σας μπορεί να ακούει να του λέτε συνέχεια «περίμενε ένα λεπτό». Μέχρι που όταν έρθει αυτή η στιγμή και μπορείτε να το ακούσετε, το παιδί να έχει ξεχάσει τι ήθελε να σας πει! Αυτό όμως που πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας είναι, πως τα παιδιά τις περισσότερες φορές δε θέλουν να μοιραστούν μια σκέψη τους μαζί μας, αλλά μια στιγμή μαζί μας. Για τα παιδιά αυτό που έχουν να πουν δεν είναι τόσο σημαντικό, όσο είναι σημαντικό το να τα κάνετε προτεραιότητα.
3. Δώστε πολλές αγκαλιές
Οι αγκαλιές είναι ένα σύμβολο όχι μόνο αγάπης αλλά ασφάλειας, χαράς και προστασίας. Αγκαλιάστε το παιδί σας σε κάθε ηλικία. Ακόμα και όταν το παιδί σας είναι στην εφηβεία που αποφεύγει την αγκαλιά στην πραγματικότητα μπορεί να τη θέλει και να τη χρειάζεται. Τα παιδιά θέλουν πάντα να θυμούνται τους γονείς τους να τα αγκαλιάζουν.
4. Παίξτε όλοι μαζί 
Σε ποιο παιδί δεν  αρέσει το παιχνίδι; Τα παιδιά έχουν από τη φύση τους παιχνιδιάρικες ψυχές! Παρέχοντας ένα περιβάλλον όπου η οικογένεια παίζει και διασκεδάζει μαζί δημιουργείτε την αίσθηση στο παιδί σας ότι συμμετέχετε στη ζωή του στις επιθυμίες του. Το παιχνίδι με το παιδί σας προσφέρει στο παρόν οικογενειακές στιγμές και στο μέλλον υπέροχες αναμνήσεις ισχυρών οικογενειακών δεσμών.
5. Διατηρήστε τις δικές σας οικογενειακές παραδόσεις
Μία από τις αγαπημένες οικογενειακές παραδόσεις σας μπορεί να είναι η βραδιά κινηματογράφου. Αυτό σημαίνει πως μία φορά τον μήνα μπορείτε να οργανώνετε ένα ενδοοικογενειακό event. Αγοράστε για παράδειγμα μία ταινία της επιλογής των παιδιών και δείτε την όλοι μαζί. Φάτε ποπ- κορν, γελάστε διασκεδάστε όλη η οικογένεια. Είναι πολλά περισσότερα από μία ταινία στην πραγματικότητα! Είναι η στιγμή που χτίζετε μια οικογενειακή παράδοση, είναι η στιγμή που γελάτε, που μοιράζεστε το ίδιο κρεβάτι, την ίδια κουβέρτα!
6. Τρώτε όλοι μαζί 
Όταν έχετε χρόνο και μπορείτε, φάτε παρέα με τα παιδιά σας. Σημασία δεν έχει το φαγητό που τρώνε τα παιδιά σας, σημασία έχει η παρέα που υπάρχει, η συζήτηση στο οικογενειακό τραπέζι. Είναι η τέλεια στιγμή για να μιλήσετε, να σχεδιάσετε, να ξεκουραστείτε και να καθίσετε όλοι μαζί!
 Πηγή: govastileto.gr
Διαβάστε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις