Νέο Προεδρικό Διάταγμα: «Κυρίαρχος» ο ρόλος του Συλλόγου Διδασκόντων

Εγγραφές νηπίων και μαθητών Α΄ Δημοτικού ένα μήνα νωρίτερα (2-20 Μαΐου)
“Κυρίαρχος” θα είναι ο ρόλος του Συλλόγου Διδασκόντων στο λειτουργικό  σχεδιασμό της σχολικής μονάδας, σύμεφωνα με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που ετοιμάζει η αρμόδιας Ομάδα Εργασίας του υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του esos,  τα δύο Προεδρικά Διατάγματα (ΠΔ 200 και 201/98)- ένα για τα Νηπιαγωγεία κι ένα για τα Δημοτικά- που ισχύουν σήμερα θα καταργηθούν.
Το νέο Προεδρικό Διάταγμα  θα είναι  ένα, ενιαίο τόσο για τα Νηπιαγωγεία όσο και τα Δημοτικά , ενισχύοντας τη   διετή φοίτηση στο Νηπιαγωγείο
Επίσης το νέο Προεδρικό Διάταγμα, προβλέπει:  
Οι  εγγραφές   στο Νηπιαγωγείο και στην Α Δημοτικού θα γίνονται ένα μήνα νωρίτερα απ ότι ισχύει σήμερα. Δηλαδή οι εγγραφές θα γίνονται από 2 έως 20 Μαΐου, αντί από 1η έως 21η Ιουνίου που  ισχύει σήμερα. Η αλλαγή αυτή γίνεται προκειμένου το υπουργείο Παιδείας να  γνωρίζει έγκαιρα τη δημιουργία τμημάτων στην Α΄ Δημοτικού και στο Νηπιαγωγείο, για να κάνει τον προγραμματισμό του για τη νέα σχολική χρονιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις