ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ
Ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Παιδοψυχολογία με έμφαση την Έρευνα, στη Σχολική Ψυχολογία και τις αναπτυξιακές διαταραχές και αποκλίσεις
Διαδικτυακό Πρόγραμμα 500 ωρών με δυνατότητες μικτής (blended) διδασκαλίας για όσους το επιθυμούν.
(Προαιρετικές διά ζώσης συναντήσεις ανατροφοδότησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για δύο Σαββατοκύριακα το έτος, σύνολο διά ζώσης ωρών 40).
(Δυνατότητα προαιρετικής ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων σε φορείς σε όλη την Ελλάδα. Σύνολο ωρών 50).
ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός του προγράμματος είναι να παρουσιάσει με τρόπο αναλυτικό και εμπεριστατωμένο όλα τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού από την εμβρυική μέχρι τη μετεφηβική ηλικία. Έμφαση δίνεται στο γνωστικό, ψυχοσυναισθηματικό και συμπεριφορικό τομέα, στην εξέλιξη της σκέψης, της γλώσσας, της αυτοαντίληψης και αυτοεκτίμησης, στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και τη σχολική ζωή, στο ρόλο του παιχνιδιού, στις αποκλίνουσες συμπεριφορές, στην ανάπτυξη της ηθικότητας και του λόγου.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Απευθύνεται ιδιαίτερα σε άτομα που εργάζονται ή ενδιαφέρονται να εργαστούν ως εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με ενδιαφέρον στη ψυχολογία και το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση για βελτίωση της διδασκαλίας και μάθησης.
Απόφοιτους Ψυχολογίας που επιθυμούν να αποκτήσουν μια εις βάθος κατανόηση του ρόλου της ψυχολογίας στην εκπαίδευση.
Νηπιαγωγούς νηπιοβρεφοκόμους, λογοθεραπευτές, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία και σε δομές ατόμων με αναπηρία, καθώς και άλλους ειδικούς ή μη, που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Το πρόγραμμα επικεντρώνεται αλλά δεν περιορίζεται στις παρακάτω ενότητες.
1.Introduction to Developmental Psychology (Εξελικτική Ψυχολογία- Γνωστική και Συναισθηματική ανάπτυξη κατά την εμβρυϊκή, βρεφική, παιδική και εφηβική ηλικία)
2.Developmental Psychopathology Εξελικτική Ψυχοπαθολογία και Ψυχιατρική για Παιδιά και Εφήβους.
3.Self perception and self esteem Η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης κατά την παιδική και εφηβική ηλικία.
4.Intelligence development-Multiple and emotional Intelligence Nοημοσύνη, πολλαπλή και συναισθηματική νοημοσύνη- Τεστ αξιολόγησης.
5.Family relations, Conflict Management and Divorce Ενδοοικογενειακή επικοινωνία και διαχείριση των συγκρούσεων. Διαζύγιο και παιδί
6.Childhood Deliquency Αντικοινωνικές, διαταρακτικές και παραβατικές συμπεριφορές κατά την παιδική και εφηβική ηλικία. Επιμέλεια ανηλίκων.
Το πρόγραμμα σπουδών σχεδιάστηκε βάσει διεθνών προτύπων και κριτηρίων ποιότητας, ώστε οι απόφοιτοι να έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις ευρωπαϊκές συνεργασίες, που έχουν συναφθεί μεταξύ των προγραμμάτων επαγγελματικής ενδυνάμωσης και φορέων του εξωτερικού
 ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
  • Το πρόγραμμα είναι ετήσιο και πιστώνει 500 διδακτικές ώρες.
Περισσότερα εδώ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις