Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Γιάννης Καπνιάς © Χρυσούλα Πατσού


«Μπορεί να είμαστε τυφλοί, αλλά δεν έχουμε κινητικά προβλήματα, επομένως μπορούμε να ανέβουμε τη σκάλα ενός ορόφου. Επίσης χρειάζεται να μας διαβάζουν τα συστατικά των προϊόντων και τις υπάρχουσες προσφορές σε ό,τι υπάρχει. Παρ' όλα αυτά, ο υπάλληλος είναι σχεδόν πάντα αμήχανος, δεν ξέρει πώς να σου φερθεί και εν τέλει δεν σε εξυπηρετεί».


Με αφορμή αυτή την κοινή συνειδητοποίηση από ανθρώπους με προβλήματα όρασης, η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Γιάννης Καπνιάς αποφασίζουν να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να σκεφτούν πώς μπορούν να συμβάλουν οι ίδιοι αποτελεσματικά ώστε τα εμπορικά καταστήματα να γίνουν φιλικότερα για τους ανθρώπους αυτούς. Τότε έπεσαν οι πρώτες σκέψεις για τη δημιουργία της Blacklight, μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης που εκπαιδεύει καταστηματάρχες και υπαλλήλους για να τους εξυπηρετούν καλύτερα. Το ιδιαίτερο του εγχειρήματος είναι ότι τα προγράμματα που προτείνουν, σχεδιάζονται και υλοποιούνται από άτομα με οπτική αναπηρία.


Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις