"Το ΠΔ 79/2017  δίνει   τη δυνατότητα    στον Σ.Δ να αποφασίζει  για τον τρόπο κάλυψης έκτακτης απουσίας εκπαιδευτικού  σε συνεδρίασή του στην αρχή του σχολικού έτους. Η απόφαση αυτή όμως μπορεί και να τροποποιείται κατά περίπτωση με άλλη συνεδρίαση και πρακτικό."

Το ιστορικό:

  •  Καθηκοντολόγιο 2002, άρθρο 38: Οι εκπαιδευτικοί σχολικής μονάδας αντικαθιστούν εκπαιδευτικό ο οποίος λείπει και, ανάλογα με την περίπτωση, ή καλύπτουν το κενό ή απασχολούν τους μαθητές, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Διευθυντή.


  •  Καθηκοντολόγιο 2002, άρθρο 29: Σχετικά με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων:

(Ο Διευθυντής) Φροντίζει να καλύπτονται οι διδακτικές ώρες σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικών, τροποποιώντας το ημερήσιο πρόγραμμα διδασκαλίας ή αναθέτοντας την κάλυψη του κενού σε διαθέσιμο εκπαιδευτικό. 
Δηλαδή σύμφωνα με αυτό το άρθρο τα πάντα είναι στη δικαιοδοσία του Διευθυντή. Τροποποιεί το πρόγραμμα (βρίσκοντας τον τρόπο) και αναθέτει την κάλυψη του κενού.

  • ΠΔ 79/2017: Ο Σ.Δ αποφασίζει  για τον τρόπο κάλυψης έκτακτης απουσίας εκπαιδευτικού,  σε συνεδρίασή του στην αρχή του σχολικού έτους. Η απόφαση αυτή όμως μπορεί και να τροποποιείται κατά περίπτωση με άλλη συνεδρίαση και πρακτικό.

  • Οι  σχετικές εγκύκλιοι προηγούμενων σχολικών ετών επικαλούνταν για το θέμα της αναπλήρωσης εκπαιδευτικού την εφαρμογή των σχετικών άρθρων από το καθηκοντολόγιο που αναφέρθηκαν παραπάνω καθώς και το άρθρο 12 παρ. 8 του Ν.1566/1985 σχετικά με την παραμονή των εκπαιδευτικών πέραν του διδακτικού τους ωραρίουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις