Στήριξη της συμμετοχής της ελληνικής αποστολής στη Διεθνή Θερινή Συνάντηση σε θέματα επικοινωνίας και υπολογιστών ICC 2019 για νέους με μερική και ολική απώλεια όρασης. Το International Camp on Communication and Computers (ICC Camp) είναι μια ετήσια δεκαήμερη συνάντηση, που σκοπό έχει να βοηθήσει νέους με απώλεια όρασης, ηλικίας 16 έως 21 ετών, να ενισχύσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, καθώς και αυτές στην πληροφορική, οι οποίες τους είναι απαραίτητες για τις σπουδές και την επαγγελματική τους πορεία.

Το ICC Camp εμπνέει όσους το γνωρίζουν εδώ και 24 χρόνια, κι αποτελεί μοναδική ευκαιρία για νέους με απώλεια όρασης να μάθουν ο ένας από τον άλλον, αλλά κι από άλλους ειδικούς σε ποικίλους τομείς, μέσω διαφόρων εργαστηρίων (Workshops).

Φέτος το ICC Camp θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Βασιλικό Κολλέγιο τυφλών, στο Χέρεφορντ της Αγγλίας, μεταξύ 22 και 31 Ιουλίου 2019. Η Ελλάδα ελπίζει να βρίσκεται εκεί με οκταμελή αποστολή, αποτελούμενη από τέσσερις Έλληνες συμμετέχοντες, έναν επιπλέον συμμετέχοντα από τη Σερβία, και τρία μέλη staff, που θα τους συνοδεύσουν και θα παρουσιάσουν εργαστήρια εκεί.

Δυστυχώς, λόγω έλλειψης χορηγιών, τα μέλη της αποστολής επιβαρύνονται με τα έξοδα συμμετοχής, τα οποία αντιστοιχούν σε 500 ευρώ ανά συμμετέχοντα, 350 ευρώ και για τις τρεις συνοδούς, και τουλάχιστον 300 ευρώ ανά άτομο για το κόστος του ταξιδιού. Το κόστος αυτό ενδέχεται να αποτελέσει εμπόδιο για τη συμμετοχή κάποιων μελών. Όμως, το να χαθεί μια τόσο σημαντική ευκαιρία θα ήταν πραγματικά απογοητευτικό, δεδομένου ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι σπάνιες, ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα.

Γι’αυτούς τους λόγους, η υποστήριξή σας θα είναι ιδιαίτερα σημαντική, ώστε πέντε νέοι να εφοδιαστούν με νέες γνώσεις και ν’αποκτήσουν χρήσιμες ικανότητες για το μέλλον τους. Ελπίζουμε στη βοήθειά σας, ώστε κανείς να μην στερηθεί αυτή τη μοναδική εμπειρία.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θεσμό του ICC Camp επισκεφτείτε το: https://­www.icc-camp.info/

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξη!

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής για το ICC 2019:

   1.    Γιάννης Βίτσος (συμμετέχων),

   2.    Πάρης Γιαννουλάκης (συμμετέχων),

   3.    Στέλιος Γκρέκας (συμμετέχων),

   4.    Δήμητρα Εξαρχοπούλου (συμμετέχουσα),

   5.    Kristijan Stefanovski (συμμετέχων),

   6.    Ειρήνη Κανέλλου (συνοδός),

   7.    Σοφία Καραμητσιάνη (συνοδός),

   8.    Παρασκευή Κουτσαΐδη (συνοδός).Για δωρεές επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Give and FundΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις