Ξαφνικά και πρόωρα έφυγε από τη ζωή ένας καλός συνάδελφος, ο Μανώλης Κουμπιάς, αφήνοντας φτωχότερη την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς και ένα τεράστιο κενό στην οικογένειά του, στους φίλους και συναδέλφους του...

Ο Μανώλης, εκτός από αξιόλογος επιστήμων, δάσκαλος και συγγραφέας, ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, ευγενικός,  με ήθος, αξιοπρέπεια και καλοσύνη.  

Με το Μανώλη Κουμπιά συνυπηρετήσαμε στην Ανατολική Αττική ως Σχολικοί Σύμβουλοι και οι δύο, εκείνος γενικής εκπαίδευσης κι εγώ ειδικής. Οι συνεργασίες μας ήταν πάντα δημιουργικές, εποικοδομητικές, με σύμπνοια, αλληλοσεβασμό και αμοιβαία εμπιστοσύνη κι έτσι αντιμετωπίζαμε ακόμα και τις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Η θλίψη τώρα είναι μεγάλη, για την αναπάντεχη απώλεια… 😥

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας συνάδελφε Μανώλη. Θα είσαι πάντα στη μνήμη και στην καρδιά μας.

Ράνια Χιουρέα

 

Ο αποχαιρετισμός της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων

Απεβίωσε χθες, 11-10-2020, ο αγαπητός και αξιόλογος συνάδελφος Σχολικός Σύμβουλος Μάνος Κουμπιάς σε ηλικία μόλις 56 ετών. 

Οι συνάδελφοί του Σχολικοί Σύμβουλοι πληροφορηθήκαμε με βαθιά θλίψη την απροσδόκητη απώλεια ενός εξαίρετου ανθρώπου και επιστήμονα.

Ο Μάνος Κουμπιάς υπηρέτησε πάνω από τρεις δεκαετίες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, εκ των οποίων 11 χρόνια από τη θέση του Σχολικού Συμβούλου σε σχολεία της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής. Ήταν πτυχιούχος των τμημάτων Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών, με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στην Ειδική Αγωγή.

Ως εκπαιδευτικός και ως Σχολικός Σύμβουλος τίμησε τις θέσεις, που υπηρέτησε, με ήθος, ευσυνειδησία και αφοσίωση. Υπήρξε πραγματικός δάσκαλος, με αγάπη για τα παιδιά, ενθάρρυνε τους συναδέλφους του να δοκιμάζουν νέες μεθόδους, στήριζε τις σχολικές μονάδες στις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν, εμψύχωνε τις οικογένειες των μαθητών του, επιμόρφωσε εκπαιδευτικούς με επιστημοσύνη και ειλικρινές ενδιαφέρον για την επαγγελματική τους εξέλιξη. Υπερασπιστής της αξιοκρατίας και της αριστείας, δεν δίστασε να διατυπώσει ανοικτά τις απόψεις και ιδέες του, γεγονός που του στοίχισε την επανεπιλογή του, ως στέλεχος εκπαίδευσης.

Πέρα από εξαίρετος επιστήμονας υπήρξε και αγαπητός συνάδελφος, φίλος και συνεργάτης. Έτσι θα τον θυμόμαστε πάντα και ευχόμαστε ο Θεός να απαλύνει τον πόνο και τη θλίψη των οικείων του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!

Καλό ταξίδι, φίλε και συνάδελφε, Μάνο!

Το  Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων

Ανάρτηση www.chiourea.gr   στο Επικαιρότητα - Εκπαίδευση 2019 & 2020 και Διάφορα Θέματα - ΠΕΣΣ

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις