Η Πρωταπριλιά πλησιάζει και είναι η καλύτερη ευκαιρία για εμάς τους γονείς, να διασκεδάσουμε και να γίνουμε και πάλι παιδιά κάνοντας Πρωταπριλιάτικες φάρσες στα δικά μας παιδιά!

Να λοιπόν 5 ξεκαρδιστικές Πρωταπριλιάτικες φάρσες:

1. Πολυκοσμία στο μπάνιο

Το πρωί που τα παιδιά θα ξυπνήσουν, θα αντικρίσουν μια ασυνήθιστη πολυκοσμία στο μπάνιο. Ξαφνικά όλα τα κουκλάκια θέλουν να πάνε τουαλέτα, θα έχει μαζευτεί ουρά και θα πρέπει να περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για να πάνε!

«Παρακαλώ να τηρείτε τη σειρά» λέει η πινακίδα. Και η χελώνα εκεί πάνω στο σκαμπό που έχει φτάσει η σειρά της δεν λέει να κάνει πιο γρήγορα. Α πα πα….

 2. Μάτια μου

Πηγαίνουν στην κουζίνα και τι να δουν; Τα φρούτα στη φρουτιέρα έχουν βγάλει μάτια! Και έχουν όρεξη για γέλια και κουβέντα!

Το πιθανότερο είναι ότι θα αρχίσουν να τους βγάζουν ονόματα! Ή μπορεί να τους πιάσει μια ακατάσχετη όρεξη για φρούτα.  Από την άλλη μπορεί να ορκιστούν ότι δε τα φάνε ποτέ.

 3. Υπόθεση κολατσιό 

Βάλτε εσείς το κολατσιό στην τσάντα των παιδιών ώστε να μην το δουν από το σπίτι και… αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη!

Μπορείτε να έχετε βάλει κι εδώ μάτια, μπορείτε να έχετε γράψει «καλή πρωταπριλιά», μπορείτε να έχετε κρύψει μέσα ένα αστείο σημειωματάκι. Αν είστε μεγαλύτερα πειραχτήρια να μερικές ακόμα ιδέες:

 Το σάντουιτς μπορεί να είναι άδειο, μόνο ψωμί. (Δεν πειράζει για μια φορά). Και αν ανησυχείτε ότι θα πεινάσουν βάλτε τους κάτι εξτρά ή δώστε τους χρήματα για το κυλικείο «σε περίπτωση που σήμερα πεινάσεις γιατί ο Απρίλιος ανοίγει την όρεξη!»

 Αν έχετε δύο παιδιά και το καθένα τρώει διαφορετικό κολατσιό (αλλά πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο και οι τάξεις τους είναι κοντά) αλλάξτε τα μεταξύ τους. Γράψτε και ονόματα για να μην έχουν καμιά αμφιβολία ότι έχει γίνει λάθος. Στο διάλειμμα θα σπεύσουν να τα ανταλλάξουν! Αλλά προσοχή θα αρχίσουν να καταστρώνουν σχέδιο εκδίκησής σας για το σπίτι…

 Το σάντουιτς μπορεί να κρύβει μια ευχάριστη έκπληξη. Για παράδειγμα να τους έχετε βάλει μέσα πραλίνα φουντουκιού ή βούτυρο και μέλι ή κάτι διαφορετικό τέλος πάντων από το κλασσικό  σάντουιτς. Και αν καλομάθουν και σας το ξαναζητήσουν την επόμενη, μπορείτε να ξεφύγετε λέγοντας ότι αυτό θα γίνεται μόνο μία φορά το χρόνο την Πρωταπριλιά. Ότι θα είναι η νέα σας οικογενειακή παράδοση.

 4. Password? Ποιο password?

Αν έχετε μεγαλύτερα παιδιά όπως εγώ και μπαίνουν στο internet με κινητό, laptop, gamepad… την πάτησαν! Απλά λίγο πριν να επιστρέψουν στο σπίτι αλλάξτε το password στο wifi.

Και μετά, επιστρατεύστε τις καλύτερες υποκριτικές σας ικανότητες. «Τι εννοείς δεν μπαίνεις στο internet; Τι εννοείς άλλαξε το password; Ποιο password?» Φυσικά δε θα χάσετε την ευκαιρία να ζητήσετε αντάλλαγμα για το νέο password! Τέτοιες ευκαιρίες ΔΕΝ χάνονται!

 5. Απέραντο Γαλάζιο

Χρωματιστό γάλα γαλάζιο (ή μπλε ή κίτρινο ή κόκκινο) ίσως από τις δημοφιλέστερες Πρωταπριλιάτικες φάρσες για παιδιά μια και τα διασκεδάζει αφάνταστα.

Το γάλα το χρωματίζετε με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τα παιδιά είτε το βλέπουν σερβιρισμένο στα ποτήρια τους και παθαίνουν σοκ, είτε το βλέπουν να το σερβίρετε εσείς μπροστά τους και να βγαίνει χρωματιστό από το κουτί – και παθαίνουν ακόμα μεγαλύτερο σοκ. Απλά έχετε φροντίσει να ρίξετε από πριν στο κουτί μερικές σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής.

Στη φωτογραφία το βλέπετε σερβιρισμένο μαζί με τα δημητριακά των παιδιών. Μμμμ…  Απίστευτη γαλάζια νοστιμιά!

 Όποια φάρσα κι αν επιλέξετε, να το διασκεδάσετε με την ψυχή σας! 

 Καλή Πρωταπριλιά!

Photos: Aspa Online, Viktor Hertz

Πηγή

Ανάρτηση  chiourea.gr στο Επικαιρότητα - ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ

Δείτε επίσης:

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις