Η ΑΒΑΛΗ (https://www.facebook.com/avali.daf), είναι ένας φορέας προστασίας και κοινωνικής ένταξης αυτιστικών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, που ενώνει γονείς που έχουν παιδιά στο ΔΑΦ και όχι μόνο...

Η ΑΒΑΛΗ έχει ως στόχο την οργάνωση, υλοποίηση και υποστήριξη δομών και δράσεων που προάγουν την ποιότητα ζωής και παρέχουν κοινωνική προστασία σε παιδιά και ενήλικες με αυτισμό και συναφείς αναπηρίες.


   Όραμα της Αβάλης:

Η δημιουργία ενός αυτόνομου και ιδιοσυντήρητου,
οικισμού διαβίωσης ενήλικων αυτιστικών.

Καλύτερη εκπαίδευση και ένταξη στην αγορά εργασίας.


   Τομείς παρέμβασης:

Υγεία-ασφάλεια και προστασία

Δομές ψυχαγωγίας-απασχόλησης και διαβίωσης

κυρίως Στήριξη της οικογένειας.


Όλες οι δράσεις στόχο έχουν την αλλαγή στον τρόπο που «κοιτάμε», «εκπαιδεύουμε», «επικοινωνούμε» και «αντιμετωπίζουμε» τα αυτιστικά άτομα. Γιατί οι αυτιστικοί έχουν ένα «διαφορετικό τρόπο σκέψης», δεν είναι «ήσυχοι» και «εύκολοι» , αλλά μπορούν και επιζητούν και οι ίδιοι να είναι δημιουργικοί και παραγωγικοί.

Η ομάδα ΑΒΑΛΗ απαρτίζεται από γονείς και φίλους αυτιστικών ατόμων. Το 2014, μέλη της Aβάλης  ξεκίνησαν, ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των ειδικών σχολείων Νέας Μακρής Παμμακαρίστου (ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ), την οργάνωση summer camp για τα παιδιά των σχολείων. Χρόνο με το χρόνο, ήρθαν κοντά μας ολοένα και περισσότερα παιδιά από ειδικά σχολεία όλης της Αττικής (Νέας Μάκρης, Κορωπίου, Ραφήνας, Νταού Πεντέλης, Περιστερίου, Αιγάλεω κ.α.). Το 2020 συμμετείχαν στο summer camp 48 παιδιά και 28 ειδικούς θεραπευτές.

Σήμερα, με τη νέα σύνθεση της ομάδας μας ως ΑΒΑΛΗ συνεχίζουμε να έχουμε ως βασικό μας στόχο την υλοποίηση του summer camp, το οποίο είναι ιδιαίτερης σημασίας για τα ίδια τα παιδιά.

Τα αυτιστικά παιδιά, τους τρεις μήνες των θερινών διακοπών, μένουν εκτός πλαισίου και χωρίς πρόγραμμα, πράγμα που τους δημιουργεί άγχος με πολλές επιπτώσεις στα ίδια και στη ζωή των οικογενειών τους. Επίσης, μένουν χωρίς ευκαιρίες για επικοινωνία, αφού συνήθως οι συμμαθητές και οι θεραπευτές τους είναι και οι μοναδικοί τους φίλοι.

Εμείς ως ΑΒΑΛΗ, θα συνεχίσουμε με τη δική σας συνεισφορά και οικονομική βοήθεια, να τους υλοποιούμε αυτή την τόσο μεγάλη ανάγκη τους για κοινωνικοποίηση και να τους δίνουμε την ευκαιρία να παίξουν και να ζήσουν και εκείνα ξέγνοιαστα τις θερινές τους διακοπές.

Το κόστος για το summer camp είναι υψηλό διότι απαιτείται ένας θεραπευτής για δύο-τρεις μαθητές και σε αρκετές περιπτώσεις ένας θεραπευτής για ένα μαθητή, λόγω των συμπεριφορικών και νοητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά. Επίσης χρειάζεται και η μίσθωση λεωφορείου για την καθημερινή μεταφορά τους, αφού τα παιδιά των ειδικών σχολείων δεν είναι παιδιά της γειτονιάς αλλά έρχονται από διαφορετικές περιοχές της Αττικής.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε σε αυτήν την προσπάθεια πατήστε εδώ (ΔΩΡΕΕΣ)

Για περισσότερες πληροφορίες:

Σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/avali.daf/

Ιστοσελίδα: https://www.zoumemazi.org

Επικοινωνία: avaliautism@gmail.com

 

Ανάρτηση chiourea.gr στο Γονείς - ΑΥΤΙΣΜΟΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Δείτε επίσης:


 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις