Μάνα, μητέρα, μαμά. Όπως και να το πεις, η ουσία της παραμένει ίδια: το «μητέρα» είναι ρήμα - είναι κάτι που κάνεις, όχι απλά αυτό που είσαι. Κι ο Πάουλο Κοέλιο, με την παρακάτω ιστορία, το περιγράφει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  💝💗💖💗💝💗💖💗💝

 Όταν ο Θεός βρισκόταν στην έκτη μέρα συνεχούς δουλειάς, κάλεσε τον πιο αγαπημένο Του άγγελο και του παρουσίασε ένα πρότυπο μάνας, λέγοντας:

– Ξέρεις τι προδιαγραφές πρέπει να έχει αυτό εδώ; Πρέπει να έχει έξι ζευγάρια χέρια για να μαγειρεύει, να πλένει, να σιδερώνει, να φροντίζει, να ελέγχει, να καθαρίζει και φιλί ειδικό, που να θεραπεύει όλες τις αρρώστιες, τα χτυπήματα και οτιδήποτε άλλο.

Ο άγγελος παραξενεύτηκε, κούνησε το κεφάλι του αργά και είπε:

 – Παιδεύεστε πολύ με αυτό το δημιούργημα, Κύριε. Έξι ζευγάρια χέρια…με κανέναν τρόπο δε θα δουλέψει.

 – Δεν είναι τα χέρια που μου δημιουργούν προβλήματα, είπε ο Θεός. Είναι τα τρία ζευγάρια μάτια που πρέπει να βάλω στη μάνα: Το ένα ζευγάρι για να βλέπει το παιδί της πίσω από κλειστές πόρτες όταν ρωτάει τι κάνουν τα παιδιά εκεί, ενώ ήδη εκείνη ξέρει. Το άλλο ζευγάρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού της, για να το κοιτάζει με αυστηρότητα όταν πρέπει να του μάθει κάτι ουσιώδες και το τρίτο για να του δείχνει διαρκώς τρυφερότητα και αγάπη, όση δουλειά κι αν έχει εκείνη!

Ο άγγελος εξέτασε το πρότυπο της μάνας πιο προσεκτικά.

– Κι αυτό τι είναι;

– Ένας μηχανισμός αυτοθεραπείας. Δε θα έχει χρόνο να αρρωσταίνει, θα πρέπει να ασχολείται με το σύζυγό της, με τα παιδιά, με το σπίτι.

– Κύριε, νομίζω ότι πρέπει να ξεκουραστείτε λίγο, είπε ο άγγελος. Και να επιστρέψετε στο κλασικό πρότυπο ανθρώπου με τα δύο χέρια, τα δύο μάτια, κλπ.

Ο Θεός συμφώνησε με τον άγγελο. Αφού ξεκουράστηκε, μεταμόρφωσε τη μάνα σε κανονική γυναίκα. Εξομολογήθηκε όμως στον άγγελο:

– Χρειάστηκε να της δώσω μια θέληση τόσο δυνατή, ώστε να νομίζει ότι θα έχει έξι χέρια, τρία ζευγάρια μάτια και την ικανότητα αυτοθεραπείας. Αλλιώς δε θα καταφέρει να εκπληρώσει το καθήκον της.

Ο άγγελος περιτριγύρισε το πρότυπο της μάνας πολύ αργά και το εξέτασε από κοντά. Κατά τη γνώμη του, αυτή τη φορά ο Θεός είχε επιτύχει.

– Είναι πολύ απαλή, αναστέναξε ο άγγελος.

– Αλλά και πολύ σκληρή! είπε ο Θεός με έμφαση. Δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να κάνει ή τι μπορεί να αντέξει μια μάνα.

– Μπορεί να σκέφτεται; ρώτησε ο άγγελος.

– Όχι μόνο να σκέφτεται, αλλά μπορεί να λογικεύει και να συμβιβάζει, απάντησε ο Δημιουργός.

Ξαφνικά όμως ο άγγελος πρόσεξε ένα λάθος:

– Εδώ υπάρχει μια διαρροή, είπε. Κύριε, αναρωτιέμαι μήπως προσπαθήσατε πάλι να τοποθετήσετε πάρα πολλά σ’ αυτό το μοντέλο.

– Δεν είναι διαρροή, είπε ο Θεός. Αυτό είναι ένα δάκρυ.

– Και σε τι χρησιμεύει;

– Είναι για να δείχνει χαρά, λύπη, απογοήτευση, πόνο, θυμό, ενθουσιασμό.

– Κύριε, είστε μεγαλοφυΐα! Αναφώνησε με ενθουσιασμό ο άγγελος.

Ο Θεός κοίταξε μελαγχολικά… και είπε:

– Δεν το έβαλα εγώ εκεί. Όταν συναρμολόγησα όλα τα μέρη, το δάκρυ εμφανίστηκε από μόνο του.

Ο άγγελος συγχάρηκε πάλι τον Παντοδύναμο …

 Έτσι ο Θεός έπλασε τη ΜΑΝΑ!

Χρόνια Πολλά στη ΜΑΝΑ!

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες του Κόσμου!

🌹🌹🌹🌹🌹🌹

Επιμέλεια: Ράνια Χιουρέα

Ανάρτηση chiourea.gr  στο ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Δείτε επίσης:

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις