• Ήπια μορφή Τουρέτ. Τα τικ περιορίζονται στο πρόσωπο.

  • Σοβαρή μορφή Συνδρόμου Τουρέτ. Περίπτωση νεαρού που εμφανίζει ΚΟΠΡΟΛΑΛΙΑ: Οι βρισιές είναι αναξέλεγκτες, απρόσμενες και χωρίς λόγο. Δεν εννοοεί αυτά που ξεστομίζει. Η πιο σωστή αντιμετώπιση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να αγνοούμε αυτή τη συμπεριφορά, αντί να ασκούμε κριτική, η οποία δεν πρόκειται να βελτιώσει την κατάσταση, αλλά αντίθετα θα αγχώσει περισσότερο αυτόν που έχει τη διαταραχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναδημοσίευση ή άλλη χρήση των άρθρων της ιστοσελίδας είναι θεμιτή, μόνο αν συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία των συγγραφέων και του διαδικτυακού τόπου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ: 1) Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα αυτή προορίζονται για ενημερωτική χρήση. Δεν αποτελούν συστάσεις εξατομικευμένης θεραπείας ή/και διάγνωσης και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την επιστημονική συμβουλή του Ειδικού Επαγγελματία για κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό. 2) Σε κάθε άρθρο αναγράφονται τα στοιχεία των συγγραφέων του και στο τέλος της ανάρτησης η πηγή προέλευσης, όταν πρόκειται για αναδημοσίευση από άλλο ιστότοπο. 3) Αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες και κείμενα άλλων συγγραφέων, δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις μας.


ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Εγκύκλιοι - Υπουργικές Αποφάσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - Ειδήσεις